De beste internet provider 2018

Ben je niet iemand die enkel naar de laagste prijs kijkt of de hoogste internet snelheid, wanneer je internet abonnementen vergelijkt? Maar wil je het gewoon allemaal? Dan ben je waarschijnlijk op zoek naar de beste internet provider.

De beste internet provider scoort op alle fronten goed en staat daarom voor kwaliteit. Dit is de combinatie van een scherpe prijs tegenover goede inhoud. Kies je als klant voor een kwaliteit internet pakket, dan wil je snel internet met weinig storingen, kwaliteit (HD) TV en een klantenservice naar tevredenheid.

Op deze pagina bieden we je een overzicht van de beste internetproviders. Ben je toch op zoek naar een andere provider? Doe dan de postcodecheck op deze website en vindt het internet pakket dat bij je past.

Navigeer naar :

Beste internet provider

De combinatie van snel en betrouwbaar internet met weinig storingen, tegen een scherpe prijs, bepalen wie de beste internet provider is.

Een goede internetverbinding is de basis van ieder internet pakket. Met een goede en stabiele internetverbinding, is 'zwaar' internetgebruik, zoals online gamen en video's streamen geen enkel probleem.

Wil je waar voor je geld? Bekijk dan de beste inproviders hieronder.

Beste ADSL internet provider

Het beste losse internet abonnement op dit moment en tevens het goedkoopste, komt van T-Mobile. Met een internetsnelheid van 50 Mb/s heb je een prima snelheid voor gemiddeld internet gebruik, waarvoor je een vaste lage prijs betaalt van €27,50 per maand. T-Mobile scoort tot dusverre dit jaar een 7 op service en een 7,8 op prijs. Je krijgt bij dit abonnement een gratis Wifi repeater om overal in huis een uitstekend Wifi signaal te kunnen ontvangen.

1 logo T-Mobile Internet 50 Mb/s
50 Mb/s download
5 Mb/s upload
Vaste lage prijs
€ 27,50
per maand
Meer info

Beste Kabel internet provider

Het beste kabel internet wordt uiteraard geleverd door Ziggo als enige kabel leverancier. Met 40 Mb/s downloadsnelheid geleverd over de kabel, kom je over het algemeen prima uit de voeten. Wanneer je internet van Ziggo afneemt, is het grote voordeel dat je er automatisch een basis TV-pakket bij krijgt met 25 (4 HD) gratis zenders. Bij andere providers dien je apart een TV-pakket af te nemen.

Ook krijg je van Ziggo een beveiligingspakket voor veilig internetgebruik. Erg handig als je je bankzaken graag via internet regelt, of je kinderen wilt afschermen van bepaalde websites. Ziggo wordt wisselend beoordeeld op op service en levert niet per definitie de scherpste deals, puur op prijs bezien. Ze is een van de duurdere providers.

1 logo Ziggo Ziggo Internet Start
40 Mb/s download
4 Mb/s upload
Eerste 3 maanden €34,95/maand
€ 43,50
per maand
Meer info

Beste Glasvezel internet provider

Telfort komt bij ons als beste internet provider voor glasvezel uit de bus. Telfort's 100 Mb/s up- en download snelheid voor €37,50 per maand is een zeer goede deal. Telfort levert als enige provider 100 Mb/s glasvezel internet onder de €40 en biedt daarmee maar liefst 50 Mb/s meer dan T-Mobile en NLEx, die goedkoper zijn.

Telfort levert kortom meer glasvezel Mb/s voor je geld. Bovendien levert Telfort glasvezel over het stabiele en betrouwbare KPN netwerk. Je krijgt bij dit pakket weliswaar geen extra's, maar wel ranzendsnel glasvezel internet tegen een scherpe prijs.

1 logo Telfort Telfort Glasvezel 100 Mbit/s
100 Mb/s download
100 Mb/s upload
€ 37,50
per maand
Meer info

Klantervaringen van internet providers

Hoe je als klant de service van je internet provider ervaart, bepaalt in belangrijke mate of je bij een provider blijft of niet.

De twee belangrijkste factoren voor klanten als het gaat om binding met een provider, zijn service en storingen. Vinden er vaak storingen plaats? en zo ja, hoe lang duren die? En voel je je daarnaast geholpen door de klantenservice van je provider?

Nauwelijks storingen

Storingen zijn vervelend en kunnen behoorlijk ontwrichtend werken. Lastig wanneer je geen internet hebt en net een belangrijke e-mail moet versturen of wanneer je geen TV signaal hebt terwijl er net een uitzending op TV komt die je graag wil zien.

Tip! Geen enkele provider kan storingen voorkomen. Toch zitten er verschillen in het aantal storingen per provider. Wil je weten hoeveel storingen er plaatsvinden per provider, dan geeft de landelijke storingskaart een goed inzicht.

Fijn die klantenservice!

Providers treffen dagelijks vele nieuwe klanten. Het aanwenden van nieuwe klanten is dan ook niet moeilijk, het behouden van klanten vraagt echter een andere aanpak. Heb jij het gevoel goed geholpen te worden door je provider?

Klanten zijn eerder geneigd te kiezen voor een provider met een klantenservice waarbij meerdere contact opties mogelijk zijn. Niet alle providers hanteren dezelfde klantenservice contact opties.

Beste internet en TV provider

Heel veel TV (HD) zenders, video on demand én films en series kunnen kijken tegen een mooi prijsje. En natuurlijk snel en stabiel internet. Daarin onderscheidt zich de Beste Internet en TV provider van de rest.

Ben je niet perse op zoek naar de goedkoopste internetprovider? Maar wil je ook niet hoofdprijs betalen voor internet en televisie? Bekijk dan het aanbod hieronder, waarin we de juiste prijs/kwaliteit voor je hebben gevonden.

Beste ADSL internet en televesie provider

Bij NLEx krijg je maar liefst 9 maanden lang voor €29,95 per maand snel 100 Mb/s ADSL internet en 70 TV zenders, waarvan 44 in HD kwaliteit. De laatste 3 maanden van je jaarcontract betaal €10 meer. In totaal krijg je dus €90 korting gedurende je contract. NLEx geeft de langst lopende korting van alle providers, maar liefst tweederde van de looptijd van je contract. Raak je geprikkeld door een flinke korting en een pakket met veel inhoud? Dan kan je niet om NLEx heen.

NLEx biedt je daarnaast interactieve TV van KPN, zodat je programma's kunt pauzeren als je even wat anders moet doen of verder wil spoelen tijdens reclames. Het ADSL internet van NLEx kun je uitbreiden naar maximaal 2 TV ontvangers, handig voor die extra TV in huis. Wel wordt de service van NLEx wordt wisselend beoordeeld. Zo laat de aansluit tijd soms langer op zich wachten.

1 logo NLE Tele2 Standaard Internet & TV
100 Mb/s download
70 Zenders (44 HD)
€ 39,95
per maand
Meer info

Beste Kabel internet en tv provider

Bij Ziggo Internet Max en TV krijg je niet alleen super snel kabel internet tot 400 Mb/s, maar vooral zeer veel TV! Ziggo biedt je de meeste TV zenders van alle providers. En als je vindt dat het aanbod met 136 TV zenders nog niet genoeg is, weet dan dat je bij dit pakket gratis Ziggo Sport en Ziggo Movies en Series (XL) zit inbegrepen. Daarnaast kijk je overal TV waar jij wil. Is je plek voor de TV al ingenomen? Kijk dan op je tablet of smartphone via Ziggo's TV app.

Ben je verslaafd aan TV kijken en maakt het niet uit dat je daar meer dan gemiddeld voor betaalt? Dan is dit meest uitgebreide TV pakket echt een aanrader. De eerste 3 maanden van het jaar betaal je €34,95, leuke meepakker van Ziggo.

1 logo Ziggo Ziggo Internet Max & TV
400 Mb/s download
136 Zenders (48 HD)
Eerste 3 maanden €34,95/maand
€ 81,50
per maand
Meer info

Beste Glasvezel internet en tv provider

Als je je echt niet meer druk wil maken om snel internet en daarnaast veel TV wil kijken, kies dan voor KPN glasvezel. 500 MB/s internetsnelheid biedt je alle ruimte om thuis gezamenlijk te internetten, video's te streamen en online te gamen. Daarnaast heb je met 77 TV zenders, waarvan 47 in HD, een ruim TV pakket met voor ieder wat wils. Je betaalt slechts de tweede helft van het jaar de volledige abonnementsprijs. Het eerste half jaar krijg €10,- korting per maand.

KPN wordt over het algemeen relatief postief beoordeeld. Het is niet de voordeligste provider, maar heeft al jaren een betrouwbaar netwerk waar andere providers ook gebruik van maken voor hun levering. Naast Ziggo levert KPN als enige niet-kabel provider ook een beveiligingspakket mee om veilig te kunnen internetten, erg handig.

1 logo KPN KPN GLasvezel internet 500 Mbit/s & TV basis
500 Mb/s download
77 Zenders (47 HD)
Eerste 6 maanden voor €51,50/maand
€ 61,50
per maand
Meer info

Beste Alles in 1 provider

Wie voordelig wil kunnen bellen, TV kijken en snel internetten tegen een lage tot gemiddelde prijs, zou het aanbod hieronder eens moeten bekijken. We helpen je graag de 'allround' beste internet provider te vinden.

Bij alles in 1 pakketten ontvang je vaak hoge kortingen. Hierdoor zijn deze pakketten over het algemeen het voordeligst in verhouding met een los internet abonnement. Bij alles in 1 krijg je namelijk snel internet, een uitgebreid TV pakket en een vaste telefoonlijn geleverd.

Beste ADSL alles in 1 provider

De beste prijs/kwaliteit verhouding voor alles in 1 met ADSL gaat naar Telfort Alles in 1 Standaard. Met 50 Mb/s heb je een ruime internet snelheid om met meerdere mensen thuis te kunnen internetten en video's streamen over het vertouwde KPN netwerk. Ook biedt dit pakket met 73 (42 HD) TV zenders een zeer breed aanbod voor de liefhebbers van programma's en series. Wordt er ook veel gebeld thuis? Je belt tegen een gemiddeld tarief van €0,12 per minuut.

Ga je daarnaast binnenkort over stappen van mobiele provider? Dan heb je nog een reden om alles in 1 bij Telfort af te sluiten. Bij Telfort kun je als één van de weinigen mobiele telefonie combineren met een mobiel abonnement. Dit levert je nog eens €5,- extra korting per maand op. En dat niet alleen. Telfort verdubbelt je data en belminuten, en je krijgt extra's op je TV aanbod.

1 logo Telfort Telfort Alles in 1 Standaard
50 Mb/s download
73 Zenders (42 HD)
0,12 cent/min
Eerste 3 maanden €29,00/maand
€ 42,50
per maand
Meer info

Beste Kabel alles in 1 provider

Ziggo alles in 1 Complete is een goede middenweg in prijs/kwaliteit verhouding voor kabel internet. Met 200 Mb/s downloadsnelheid over de kabel heb je behoorlijk snel en stabiel internet. Hiermee kun je gemakkelijk en zorgeloos met meerdere personen tegelijk zwaardere taken uitvoeren, zoals grote bestanden streamen en zware online games spelen. Daarbij is het zenderaanbod van Ziggo de hoogste van alle providers. Je kijkt bij dit pakket naar 82 TV zenders, waarvan 37 in HD kwaliteit. Zo is er echt voor iedereen wat op TV.

Daarnaast biedt Ziggo een gemiddeld beltarief voor vaste telefonie. Ze is daarmee goedkoper dan een aantal andere proveriders. Momenteel betaal je bij Ziggo geen aansluitkosten á €19,95, een mooi meepakker.

1 logo Ziggo Ziggo Alles in 1 Complete
200 Mb/s download
82 Zenders (37 HD)
0,11 cent/min
Eerste 3 maanden €34,95/maand
€ 62,50
per maand
Meer info

Beste Glasvezel alles in 1 provider

De beste Alles in 1 glasvezel provider is wederom Telfort. Niet alleen levert Telfort een goeie deal met ADSL internet, wij beoordelen ook het glasvezel pakket als de beste keuze. Met 100 Mb/s KPN glasvezel internet heb je een super snelle en stabiele verbinding om moeiteloos te kunnen internetten. Denk aan streamen, gamen, chatten, e-mailen, het kan allemaal. Daarnaast is het zenderpakket met 73 (42 HD) zenders een prima pakket met voor ieder wat wils.

Ben je een frequente beller? Je belt weliswaar niet het aller voordeligst bij Telfort. Wij adviseren daarom om alles in 1 van Telfort te combineren met Combivoordeel als je ook een mobiel abonnement hebt. Daarmee geniet je o.a. van dubbel zoveel data en belminuten, waardoor je vaker en langer mobiel kunt bellen. Een slimme manier om te besparen op de kosten van vaste telefonie bij dit pakket.

1 logo Telfort Telfort Alles in 1 Glasvezel 100 Mb
100 Mb/s download
73 Zenders (42 HD)
0,12 cent/min
Eerste 3 maanden voor €36,50/maand
€ 50,00
per maand
Meer info

Zoek je eerder het goedkoopste of het snelste internet? Kijk dan verder. We hebben namelijk ook een top drie selectie van de goedkoopste internet provider en snelste internet provider.

 
 
U bent hier  :Home arrow Beste