Goedkoopste internet provider nieuws

Goedkope internet en tv abonnementen

Als je op zoek gaat naar een internet provider wil je vaak waar voor je geld. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel providers die goedkope internet en tv abonnementen aanbieden.

Voor de een is de hoeveelheid tv zenders belangrijker dan de ander. Gelukkig is er een ruime keus tussen providers met weinig, gemiddeld of juist veel tv zenders. Het is overigens ook belangrijk dat je weet wat voor soort internet je gaat nemen. Hieronder zetten we de verschillen nog even kort uiteen.

Goedkope internet varianten

In Nederland is de markt voor internet vrij groot en zorgt de concurrentie voor goedkope abonnementen. Providers bieden de volgende vormen van internet aan:

  • Kabel internet
  • DSL internet
  • Glasvezel internet

Let op dat het afhankelijk is van de internet aansluitingen op je adres tussen welke vormen van internet je kan kiezen. De beschikbaarheid kan je via onze internet vergelijker checken door je postcode in te voeren.

Kabel internet

Deze vorm van internet wordt geleverd door Ziggo en is minder voordelig dan DSL internet. Wel is deze variant soms voordeliger dan glasvezel internet, afhankelijk van de provider. Kabel internet wordt via de coax kabel geleverd en is zeer stabiel en levert de snelheid die belooft wordt.

DSL internet

Deze vorm van internet is de goedkoopste van Nederland. Het nadeel is wel dat DSL internet niet even snel is op ieder adres. Op sommige plaatsen is het kopernetwerk nog niet geüpgraded en zijn de nieuwe technieken nog niet beschikbaar. Op plaatsen waar dit wel het geval is zijn snelheden tot 100 Mbit/s beschikbaar via één koperkabel. Sommige woningen hebben 2 koperkabels waardoor met pair bonding tot 200 Mbit/s beschikbaar kan zijn.

Glasvezel internet

Deze vorm van internet is het beste wat er in Nederland momenteel te krijgen is. Sommige providers bieden goedkope internet en tv abonnementen aan via glasvezel. Het nadeel van deze techniek is dat glasvezel beperkt in Nederland beschikbaar is. Daarbij heeft KPN aangegeven dat de aanleg van glasvezel minder prioriteit krijgt omdat er via DSL tegenwoordig ook hoge snelheden behaalt kunnen worden. Met glasvezel is je download- en uploadsnelheid even hoog, dit zorgt voor een stabielere verbinding. Grote bestanden uploaden via het internet gaan razendsnel, ideaal voor werken op afstand.

Waar je op moet letten bij internet en tv abonnementen

Als je een pakket gaat kiezen waarbij je vast internet met een televisie abonnement combineert bij dezelfde provider, dan bepaald je keuze voor het type internet wat voor tv kwaliteit je binnen krijgt. Uiteraard hangt dit ook af van hoe goed je de bedrading binnenshuis aanlegt.

TV kwaliteit bij DSL internet

Als je kiest voor een goedkoop internet en tv abonnement via de telefoonlijn, dan deel je de internetverbinding met de tv verbinding. Als je dus op een adres woont waarbij een lage internetsnelheid beschikbaar is zal je een trage verbinding bij internet ervaren als je tegelijk gebruik maakt van digitale televisie. Je bent zo’n grofweg 8 Mbit van je verbinding dan kwijt aan televisie kijken. Stel je haalt slechts 11 Mbit binnen via ADSL2+, dan heb je 3 Mbit over voor je internet verbinding. In dat geval is je download snelheid slechts 375 KB/s. Op adressen waarbij DSL internet geüpgraded is tot 100 Mbit zal je hier echter weinig last van ervaren.

TV kwaliteit via de kabel

Via de kabel televisie kijken is momenteel de beste optie. Het televisie en internet signaal zijn namelijk gescheiden bij de coax kabel waardoor er geen snelheidsverlies optreedt. Ziggo is dus altijd een goede keus als je een kwalitatief internet en televisie abonnement wilt. De bandbreedte van het televisie signaal bedraagt 11 Mbit. Hoe hoger het aantal Mbit hoe beter de kwaliteit van het beeld.

TV kwaliteit via glasvezel

Als je via glasvezel televisie kijkt, dan wordt de verbinding wel met het internet gedeeld. Aangezien via glasvezel alleen hoge snelheden geleverd worden is dit echter geen enkel probleem. Daarbij is glasvezel een zeer stabiele techniek met een doorvoersnelheid van 13 Mbit voor het televisie kanaal. In theorie is deze beter dan Ziggo, in de praktijk blijkt Ziggo toch een betere kwaliteit te leveren doordat het signaal gescheiden is.

De goedkoopste abonnementen voor tv en internet

Om je te helpen bij een keuze maken tussen alle goedkope internet en tv mogelijkheden hebben we hieronder een overzicht gemaakt van de beste opties per verbindingstype.

Kabel Internet en TV

40 Mbit DSL
70 zenders - 29 in HD

Prijs details

€ 39,95 p.m.
Activatiekosten € 17,50
1ste 3 maanden € 34,95 p.m.

Maandprijs

€ 41,41

Meer Info

DSL Internet en TV

100 Mbit DSL
117 zenders - 45 in HD
Gratis Wifi Versterker

Prijs details

€ 29,95 p.m.
Activatiekosten € 0
vaste lage prijs

Maandprijs

€ 29,95

Meer Info

Glasvezel Internet en TV

50 Mbit DSL
62 zenders - 35 in HD

Prijs details

€ 50,- p.m.
Activatiekosten € 0,-
1ste 6 maanden 20,- p.m. korting

Maandprijs

€ 40,08

Meer Info
 

De providers met het goedkoopste internet en bellen óf TV

Dinsdag 16 Augustus 2016 (Laatst geupdate op dinsdag 23 augustus 2016)

Voor veel mensen is het een stuk voordeliger om een pakket te nemen met alleen internet en bellen óf televisie. Het grootste voordeel is dat het combineren van internet en bellen of TV goedkoper is omdat de diensten onder één provider vallen.

Voordelen van internet in combinatie met bellen of TV

Bij sommige providers krijg je geen korting bij internet en TV maar wel bij een alles in 1 pakket. Of een verminderde korting ten opzichte van een alles in 1 pakket. Een ander voordeel is dat het administratief makkelijker bij te houden is. Je krijgt maar één factuur in plaats van meerdere bij verschillende providers omdat je maar één pakket hebt. Omdat de diensten vaak onder één kabel vallen, zullen in verhouding de Alles-in-1 pakketten altijd het goedkoper zijn. Voor genoeg mensen is het echter niet nodig om een alles-in-1 pakket af te sluiten.

Goedkoopste internet en televisie abonnementen

Het goedkoopste internet en televisie abonnement is er al vanaf €27,33. Providers zoals Tele2 bieden iets minder zenders, maar wel veel sneller internet voor een klein bedrag extra. Alle andere providers bieden daarentegen veel meer zenders met een lagere internetsnelheid. De meeste abonnementen bieden een DSL verbinding in combinatie met televisie. Voor glasvezel abonnementen kom je vaak in een iets hoger prijssegment. Daartegenover staat wel kwalitatief beter en sneller internet. De prijzen voor glasvezel kun je vergelijken op onze website. De top drie voor de goedkoopste internet providers met internet en televisie vind je onder deze alinea.

Smartphone in plaats van een vaste telefoon

Er zijn veel huishoudens die alleen mobiele telefoons gebruiken in plaats van een vaste telefoon. Veel mobiele abonnementen hebben tegenwoordig genoeg minuten om te bellen per maand. Aangezien bijna iedereen een smartphone heeft is het zelfs mogelijk om via internet te bellen met anderen. Programma’s zoals whatsapp, skype, facetime/iMessage en discord bieden de mogelijkheid om zowel vanaf je telefoon of computer te bellen en berichten te sturen via internet. Maak je hier veel gebruik van, dan is het vaak niet nodig om een abonnement af te sluiten voor vast bellen.

Internetprovider Internet en TV Abonnement Gemiddelde maandprijs
Tele2 20 Mbit/s DSL
19 tv-zenders - 18 in HD
Eerste 3 maanden €10,-
Gratis draadloos modem
€ 27,33
Online.nl 30 Mbit/s DSL
72 tv-zenders - 24 in HD
Gratis draadloos modem
€ 33,25
Vodafone 20 Mbit/s DSL
60 tv-zenders - 28 in HD
Eerste 6 maanden €10,- korting
Gratis FOX Sports 1
€ 33,50

Wil je meerdere TV ontvangers hebben in het huishouden, dan kun je die extra bestellen bij je provider. Er zit echter wel een limiet aan de hoeveelheid TV ontvangers.

Goedkoopste internet en bellen abonnementen

Er zijn ook genoeg huishouden die geen baat hebben aan een TV pakket. Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden om op internet te kijken via streamingdiensten zoals Netflix. In dit soort gevallen kunnen televisie zenders overbodig zijn. Digitale TV kan voor veel mensen ook redelijk prijzig worden. Helemaal als je wat meer zenders wilt. Voor de extra pakketten betaal je per stuk je al gauw €10 tot €15 per maand. Naast de zenders betaal je ook voor een TV ontvanger per televisie. Hierdoor kan de prijs oplopen en kan het prijzig worden als je weinig tot geen TV kijkt. Internet Provider Ziggo bied in hun pakketten een gratis TV kabel aan. Je kan in dit geval alsnog de basis TV zenders kijken. Het grootste voordeel van vast bellen is dat het erg goedkoop is in combinatie met internet. Je hebt namelijk al een abonnement vanaf €22,00 per maand voor internet en bellen.

Internetprovider Internet en Bellen Abonnement Gemiddelde maandprijs
Online.nl 30 Mbit/s DSL
bellen 10ct/minuut
Eerste 3 maanden €10,- korting
Gratis draadloos modem
€ 26,50
Telfort 20 Mbit/s DSL
bellen 10ct/minuut
Gratis draadloos modem
€ 26,50
Tele2 20 Mbit/s DSL
bellen 9ct/minuut
Eerste 3 maanden €10,-
€ 22,50

Eenvoudig overstappen van internet provider

Vind je als klant zijnde dat je een te duur of verkeerd abonnement hebt, dan kun je in vrijwel alle gevallen gemakkelijk overstappen. De beste internet providers bieden namelijk een overstap service. Je hoeft alleen maar aan te geven dat je wilt overstappen en wie je huidige provider is. De providers regelen de overstap voor je, hierdoor heb je als klant nooit last van dubbele rekeningen.

Aanpassen van huidig abonnement

Gebruik je de vaste telefoon niet meer, of gebruik je de TV bijna niet meer? In veel gevallen kun je jouw huidige abonnement wijzigen op de website of telefonisch contact opnemen met de klantenservice. Je kan bijvoorbeeld je internetsnelheid verlagen of verhogen, je vaste telefoonlijn stopzetten, minder of geen TV pakketten meer, enzovoort. Het kan zijn dat na het aanpassen bepaalde acties vervallen.

 

De goedkoopste internet provider met het beste aanbod

De goedkoopste internet provider met het beste aanbodKiezen voor de goedkoopste internet provider kan je een hoop geld besparen en snel internet opleveren.

De goedkoopste internet provider kan de beste keus zijn als deze aansluit bij jou wensen. Veelal bieden de budget providers zoals Tele2 en Online een scherp aanbod, maar krijg je hiervoor slechts DSL internet dat lang niet altijd de beloofde snelheid behaald. Om je hiervoor te behoeden nemen wij de internet providers onder de loep en bekijken wij wat de beste keus is voor jou.

De goedkoopste internet provider met kwaliteit internet

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, de goedkoopste internet provider die kwalitatief internet te bieden heeft. Toch kan het zo zijn dat je snel internet binnenhaalt, mits de omstandigheden het toelaten. Dit houdt in dat de koperkabel die naar je woning toeloopt in een goede staat moet zijn. Daarbij zal je dicht bij de wijkcentrale moeten zitten wil je de maximale internetsnelheid behalen met DSL internet.

De budget providers bieden namelijk niet de nieuwste DSL technieken bij het goedkoopste abonnement. Dit houdt in dat de internet verbinding langzamer is wanneer je verder van de wijkcentrale vandaan woont. Als je dus meer dan 1 KM van de wijkcentrale zit, is de kans groot dat je slechts 12,5 Mbit/s van de 20 Mbit/s binnenhaalt. Wij raden dan ook aan om te kiezen voor een 40-50 Mbit/s DSL abonnement bij de budget providers. Bij deze snelheid leveren ze namelijk de nieuwste DSL technieken.

Tele2 50 Mbit/s speedtest

Stel dat je kiest voor een 50 Mbit/s abonnement van Tele2 en je zit 2 KM van de wijkcentrale af, dan kun je alsnog rond de 47,0 Mbit/s van de 50 Mbit/s binnenhalen dankzij de nieuwe DSL technieken. Tele2 is tevens de enigste budget provider die aangeeft wat de verwachte geleverde snelheid is bij je abonnement. Zo weet je dus altijd waar je voor kiest, ook als je kiest voor het goedkoopste abonnement.

De goedkoopste internet provider die je het beste kunt kiezen

Het is dus verstandig om te kiezen voor een budget provider die de nieuwste DSL technieken toepast bij zijn abonnement. Tele2 en Online doen dit vanaf het 50 Mbit/s abonnement. Internet providers die standaard de nieuwste technieken bij al hun abonnementen toepassen zijn: Vodafone en KPN. Internet provider Telfort biedt dit aan vanaf hun 40 Mbit/s abonnement.

Internet provider Internet abonnement Maandprijs
logo Online 50 Mbit/s VDSL € 21,20
logo Tele2 50 Mbit/s VDSL € 21,25
Telfort 40 Mbit/s VDSL € 24,00
Vodafone 20 Mbit/s VDSL € 26,63
Telfort 80 Mbit/s VDSL € 28,00
De bovenstaande maandprijzen zijn de gemiddelde kosten voor een internet abonnement, hierbij zijn de eenmalige kosten en kortingsacties verrekend en zijn de totale kosten gedeeld door het aantal maanden in het contract.

Als je op zoek bent naar de goedkoopste internet provider, dan raden wij aan om te kiezen voor Tele2. Zij zijn slechts € 0,05 per maand minder voordelig dan Online, maar bij Tele2 krijg je een één jaar contract i.p.v. een twee jaar contract bij Online. Zo zit je niet te lang vast aan een internet provider en kun je altijd weer overstappen om van welkomstacties te profiteren.

Wat als snel DSL internet niet beschikbaar is

Mocht het zo zijn dat de DSL aansluiting van je woning nog niet toegang heeft tot de nieuwste technieken, dan zullen internet providers zoals Vodafone en KPN de oudere technieken leveren. Let wel op dat je dan last kan hebben van langzamer internet. Om te achterhalen welke snelheid er leverbaar is op je adres kun je gebruik maken van onze internet vergelijker. Middels een postcodecheck kan je achterhalen welke verbindingen er bij je woning aanwezig zijn en wat daarbij de maximale snelheid is.

Internet provider Internet abonnement Maandprijs
logo Online 30 Mbit/s ADSL2+ € 18,70
logo Tele2 20 Mbit/s ADSL2+ € 19,00
logo Online 10 Mbit/s ADSL2+ € 21,20
Telfort 12 Mbit/s ADSL2+ € 22,50
Vodafone 20 Mbit/s ADSL2+ € 26,63
Maandprijzen op dezelfde manier berekent als in de vorige tabel.

Indien het snelle DSL internet niet beschikbaar is zal je voor een van de bovenstaande internet providers moeten kiezen. Hierbij hebben wij een top 5 opgesteld van de goedkoopste internet providers. We raden je ook in dit geval aan om te kiezen voor het abonnement van Tele2 aangezien je hierbij profiteert van een één jaar contract.

 

Internet voor iets meer dan tien euro per maand

Zondag 22 Januari 2012 (Laatst geupdate op maandag 23 januari 2012)
internet voor iets meer dan 10 euro per maand
Bent u op zoek naar een goedkoop internet abonnement, dit is al mogelijk voor slechts 12,50 per maand.

De snelheden van internetabonnementen worden steeds hoger, via kabel zijn al snelheden tot 120Mbit mogelijk en via glasvezel zelfs snelheden tot 500Mbit. Echter sommige mensen zijn niet op zoek naar supersnel internet maar naar een goed en voordelig internetabonnement. Een internetabonnement kunt u nu al krijgen vanaf 12,50 per maand, hier krijgt u een 4Mbit abonnement voor bij T-mobile Online. Ook voor een 20Mbit abonnement betaalt u bij T-mobile de eerste 6 maanden slechts 9,95 per maand en hierna 24,95 per maand. Ook bij internetprovider Tele2 betaal je de eerste 3 maanden slechts 10 euro per maand en hierna 20 euro per maand voor een 20Mbit abonnement. Een internet abonenmenten hoeft dus helemaal niet duur te zijn. 

»  Goedkoopste internet provider top 3

 

Bespaar op uw internetprovider met de overstap e-mail

Zondag 24 Juli 2011 (Laatst geupdate op donderdag 15 december 2016)
Overstappen van internetprovider met overstap e-mail
Door over te stappen van internet provider kunt u veel geld besparen, dus schrijf u nu in op de overstap e-mail.

Over stappen van internetprovider kan u veel geld besparen, dit aangezien de meeste internet providers speciale aanbiedingen hebben voor het eerste jaar voor nieuwe klanten. Zo kunt u gemiddeld door over te stappen 90 euro besparen*. Door uw email adres in te vullen, linksboven op deze pagina, bij 'overstap e-mail', bent u op tijd op de hoogte van hoeveel u kunt besparen. De overstap e-mail werkt zo: U vult uw email-adres in, uw huidige provider en de maand waarop uw internet abonnement afloopt. Vervolgens krijgt u een maand voordat uw internetabonnement afloopt een mail met daarin de nieuwste aanbiedingen van internetproviders en de kostenbesparing voor u in vergelijking met uw huidige provider. Dus vul nu uw email-adres links in, want de overstap-email gaat binnenkort van start.

* Vrijwel elke provider geeft nieuwe klanten een korting van 70-120 euro. Een voorbeeld: Tele2 geeft nieuwe klanten het eerste jaar 120 euro korting, minus de aansluitkosten van 30 euro, bespaart u dus 90 euro t.o.v. bestaande klanten.

 

Tele2 internet provider met meeste tv zenders in 3 in 1 pakket (ADSL), Ziggo op kabel

Zondag 02 Januari 2011 (Laatst geupdate op zaterdag 08 oktober 2011)

Tv zenders Tele2Tele2 bied in vergelijking met andere ADSL internet aanbieders de meeste televisie zenders aan in hun standaard 3 in 1 pakket, UPC de meeste op de kabel.

In het standaard 3 in 1 pakket van Tele2 kan men gebruik maken van 44 digitale tv zenders en 35 radio zenders. Dit in vergelijking met bijvoorbeeld het 3 in 1 pakketen van bijvoorbeeld online waar u 41 tv zenders ontvangt. UPC heeft op de kabel met zijn standaard en digitale TV wel meer zenders (50 & 90). U ontvangt bij Tele2 alle populaire Nederlandse televisiezenders en tevens de meest populaire buitenlandse zenders zoals Discovery en BBC world. Het 3 in 1 pakket  bestaat, buiten interactieve televisie met 44 zenders, ook uit 20Mbit internet en voordelig bellen. Voor een klein bedrag per maand kan het pakket uitgebreid worden met live pauzeren en opnemen door middel van een harddisk recorder.

» Bekijk het aanbod van Tele2

 
<< Begin < Vorige 1 2 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 12 van 14
 
U bent hier  :Home arrow Goedkoopste