Goedkoop internet is fijn, snel internet is handig maar betrouwbaar internet is essentieel. Met deze gedachten hebben wij onderzoek gedaan naar de storingen per internetprovider.

Het onderzoek is gebaseerd op piek storingsmelding over de afgelopen 6 maanden. Er is bewust gekozen voor het gebruik van piekmeldingen aangezien de internetprovider verschillen in het aantal klanten, Ziggo is bijvoorbeeld veel groter dan Tele2. Op deze manier geeft het een beeld hoeveel mensen op 1 punt getroffen zijn door een storing.

Storingsgroten

Buiten het gebruik van piek meldingen, hebben wij de storingen onderverdeeld in verschillende grote. Zo zijn er kleine storingen (minder dan 20 meldingen), middelmatige storing (20 tot 80 meldingen) en een grote storing (meer dan 80 meldingen). De data is verkregen via Twitter, de bron van het onderzoek is allestoringen.nl

De resultaten per internetprovider

ProviderKleine storingMiddelmatige storingGrote storing
Telfort141
UPC9104
Ziggo10288
Tele2374
Online.nl052
KPN683
XS4ALL2031
*Het onderzoek betrekt enkel de storingen uit de periode september 2013 tot en met maart 2014.

De beste internet provider

Het is duidelijk te zien, de beste internetprovider uit dit onderzoek is Telfort. Telfort heeft met een totaal van 8 storingen over de afgelopen 6 maanden het minste aantal storingen. Ziggo komt vrij negatief uit het onderzoek, de internetprovider heeft met een totaal van 46 ver uit de meeste storingen. De internetprovider XS4ALL kampte het afgelopen halfjaar met een groot aantal kleine storingen beperkend tot lokale regio’s, de problemen die de storingen veroorzaakten zijn begin 2014 opgelost. Het is opvallend dat de prijsvechters Telfort en Online.nl aanzienlijk minder storingen hebben dan de grote namen zoals Ziggo en XS4ALL.

Meer weten over de beste internetprovider?