Ieder jaar wordt de beste internet provider van het jaar verkozen. De internet providers maken kans op drie awards: beste alles in 1 provider, beste internet en TV provider en beste internet provider. De nominaties zijn al een tijdje bekend en nu wordt het tijd om de winnaars per categorie bekend te maken.

Via onderstaande navigatie kan je meteen naar:

Wanneer je op zoek bent naar de beste internet provider voor jou, is het aan te raden om op een aantal onderdelen te letten: internet, televisie en bellen. Internet is natuurlijk het belangrijkste onderdeel. Met een postcodecheck kan je achterhalen wat er beschikbaar is op jouw adres. Bepaal voor jezelf wat voor snelheid je nodig hebt.

Op het gebied van televisie is het aan te raden om te letten op het aantal TV-zenders, ook in HD-kwaliteit, en op eventuele extra’s zoals interactieve televisie en extra kanalen. Op het gebied van telefonie heb je de keuze tussen afrekenen per minuut of het aanschaffen van een bundel om onbeperkt te bellen.

Beste alles in 1 provider van 2016

Voor de award van beste alles in 1 provider van 2016 wordt er gekeken naar een aantal onderdelen: kwaliteit van het internet, het TV-pakket, de telefoon opties, de service en klantgerichtheid. Wanneer alle onderdelen met elkaar vergeleken worden, is de beste alles in 1 provider van 2016: NLEx.

De Nederlandse Energie Maatschappij (NLEx) is de nieuwste internet provider. NLEx is halverwege oktober 2016 live gegaan. Zij hadden als doel om de breedband markt op te schudden. Dit is ze vooralsnog aardig gelukt. Momenteel bieden ze het goedkoopste pakket aan met een vaste prijs. Je ontvangt televisie en een gratis telefoonlijn geheel gratis bij een alles in een pakket. De NLEx biedt een pakket aan waarbij je de maximaal geleverde snelheid die je kunt ontvangen ook geleverd krijgt (tot maximaal 100 Mbit/s).

Vodafone heeft de beste prijs/kwaliteitsverhouding. Niet alleen bieden ze een uitstekende internet verbinding aan en een uitgebreid zender aanbod, maar ze zijn ook nog eens één van de goedkopere providers. Vodafone biedt zowel DSL als glasvezel internet aan en geeft consumenten hier tussen de keuze. Een bijkomend voordeel van Vodafone is dat je gratis FOX Sports 1 ontvangt bij een pakket.

Ziggo staat ook dit jaar weer in de top 3 van beste internet providers. Mede door de uitrol van Ziggo Sport en de aanbieding met de gratis tablet, hebben ze deze plek dubbel en dwars verdiend. Via Ziggo Sport hebben alle Ziggo-klanten toegang tot een kanaal waar bijna alle grote sportevenementen worden uitgezonden. Uiteenlopend van voetbal uit internationale topcompetities tot boksen om wereldtitels of de eer en natuurlijk de opmars van Max Verstappen in de Formule 1.

Internet TV en bellen

100 Mbit DSL
117 zenders – 45 in HD
€ 0,10 per minuut

Prijs details

€ 29,95 p.m.
Activatiekosten € 0
vaste lage prijs

Maandprijs

€ 29,95

Meer Info

Internet TV en bellen

20 Mbit DSL
60 zenders – 28 in HD
€ 0,11 per minuut

Prijs details

€ 41,- p.m.
Activatiekosten € 0
1ste 6 maanden 20,- p.m.

Maandprijs

€ 31,-

Meer Info

Internet TV en bellen

40 Mbit DSL
70 zenders – 29 in HD
€ 0,11 per minuut

Prijs details

€ 45,95 p.m.
Activatiekosten € 0
1ste 3 maanden 34,95 p.m.

Maandprijs

€ 44,66

Meer Info

Bekijk hier alle alles in 1 abonnementen

Beste internet en TV provider van 2016

Voor de award van beste internet en TV provider van 2016 wordt er gekeken naar de internet kwaliteit, de snelheid, het TV-aanbod, de extra’s op het gebied van televisie en de service en klantgerichtheid. Al deze factoren samen gewogen komt Ziggo het beste uit de bus. Ziggo is de beste internet en TV provider van 2016.

Beste internet en TV provider van 2016

Ziggo biedt kabel internet aan, hiermee kunnen snelheden tot 300 Mbit/s behaald worden. Alleen glasvezel internet kan dit overtreffen tot 500 Mbit/s. Ziggo kan dus enorm snel internet aanbieden. Daarnaast heeft het een zenderpakket van 70 TV-zenders, dit pakket is nog uit te breiden met extra zenders. Onlangs heeft Ziggo ook haar eigen sportkanaal Ziggo Sport gelanceerd. Daarnaast blinkt Ziggo ook nog uit in deze categorie door het aanbod van Ziggo Go. Hiermee kan je overal op verschillende apparaten online TV kijken.

NLEx is tweede geworden in de categorie internet en TV. De nieuwe internet provider biedt standaard 117 TV-zenders aan waarvan 45 zenders in HD-kwaliteit. Hierdoor bieden zij de meeste TV-zenders standaard aan en verdienen zij de tweede plek in de categorie. Ook op het gebied van internet scoort de provider goed. Je ontvangt namelijk wat je kunt halen op het gebied van DSL. Wat nog een extra is van de NLEx, is de gratis Wifi-versterker. Zo kan je dus in je hele huis goed Wifi-ontvangst realiseren.

Op de derde plek is geëindigd: Tele2. Het grote voordeel van Tele2 is dat je kunt kiezen tussen een ‘light’ TV-pakket en een basis pakket. Bij het TV-pakket ‘Light’ betaal je enkel voor de negentien meest bekeken TV-zenders zoals: NPO 1,2,3, RTL 4,5 en SBS 6. Zo kan je dus iedere maand voordeliger uit zijn. Bij het basis pakket ontvang je 49 TV-zenders. Tele2 biedt relatief goedkope pakketten aan met een hoge DSL snelheid.

Internet en TV

40 Mbit DSL
70 zenders – 29 in HD

Prijs details

€ 39,95 p.m.
Activatiekosten € 17,50
gratis tablet

Maandprijs

€ 41,41

Meer Info

Internet en TV

100 Mbit DSL
117 zenders – 45 in HD
€ 0,10 per minuut

Prijs details

€ 29,95 p.m.
Activatiekosten € 0
vaste lage prijs

Maandprijs

€ 29,95

Meer Info

Internet en TV

20 Mbit DSL
19 zenders – 18 in HD

Prijs details

€ 32,- p.m.
Activatiekosten € 25,-
1ste 12 maanden 30,- p.m.

Maandprijs

€ 32,08

Meer Info

Bekijk hier alle internet en tv abonnementen

Beste internet provider van 2016

Voor de award van de beste internet provider van 2016 is er voornamelijk gekeken naar het aanbod qua snelheden, de prijs/kwaliteitsverhouding en de service van de internet providers. De beste internet provider van 2016 is Vodafone. De internet provider Vodafone blinkt vooral uit in de prijs/kwaliteitsverhouding.

Beste internet provider van 2016

Bij Vodafone kan je kiezen tussen zowel DSL als glasvezel en verschillende internetsnelheden. Je kunt kiezen tussen de snelheden: 20 Mbit/s / 50 Mbit/s / 100 Mbit/s / 500 Mbit/s. Kortom: je hebt een hele ruime keuze op het gebied van internetsnelheden.

Fiber staat op nummer twee in de categorie beste internet provider van 2016. Via onze website krijg je de eerste zes maanden € 20,- per maand korting. Een ander voordeel van Fiber is dat je de snelheid krijgt die ook echt wordt aangeboden.

Op de derde plaats is Tele2 geëindigd. Vorig jaar was Tele2 de beste internet provider. Afgelopen jaar hebben andere providers zich flink verbeterd en heeft Tele2 haar prijzen iets verhoogd. Echter blijven ze nog wel één van de beste providers. Net als Vodafone biedt Tele2 een goede prijs/kwaliteitsverhouding aan. Bij Tele2 kan je kiezen tussen 20 Mbit/s / 50 Mbit/s en 100 Mbit/s.

Alleen internet

20 Mbit DSL

Prijs details

€ 23,50 p.m.
Geen activatiekosten

Maandprijs

€ 23,50

Meer Info

Alleen internet

100 Mbit DSL

Prijs details

€ 29,95 p.m.
Geen activatiekosten

Maandprijs

€ 29,95

Meer Info

Alleen internet

50 Mbit DSL

Prijs details

€ 25,- p.m.
Activatiekosten € 25,-

Maandprijs

€ 27,08

Meer Info

Bekijk hier alle alleen internet abonnementen