Met de komst van Glasvezel werd verwacht dat het de nieuwe internetstandaard zou worden voor huishoudens. Vrijwel alle internet providers bieden glasvezel aan. Echter blijven mensen vaak bij hun Kabel en DSL verbinding voor hun Internet, TV en bellen. Simpelweg omdat het voor iedereen beschikbaar is én goedkoper.

De voordelen van DSL

Het grootste voordeel van ADSL en VDSL is dat dit het goedkoopste internet van Nederland is. ADSL internet loopt namelijk via de telefoonlijn en is met de jaren ver doorontwikkelt. De downloadsnelheid is bij ADSL ook vele male hoger dan de uploadsnelheid. Over het algemeen is dit een voordeel aangezien Je gemiddeld veel meer gebruik maakt van de downloadsnelheid dan van de uploadsnelheid. Helemaal in combinatie met interactieve TV is het raadzaam een hogere mbit/s te nemen, omdat het gebruik maakt van je internetsnelheid. De internetsnelheden van ADSL gaan tot en met 50 Mbit/s. Tegenwoordig zijn vrijwel alle ADSL verbindingen omgezet naar VDSL. Dit is de nieuwere variant en bied hogere snelheden aan en minder snelheidsverlies.

  • Goedkoop
  • Beschikbaar voor iedereen

Internet TV en bellen

20 Mbit DSL
19 zenders – 18 in HD
€ 0,9 per minuut

Prijs details

€ 32,- p.m.
Activatiekosten € 10
1ste 3 maanden € 10- p.m.

Maandprijs

€ 27,33

Meer Info

Bekijk hier alle adsl internet abonnementen

De voordelen van Kabel internet

Bij kabel internet wordt je internet via hetzelfde signaal als je tv-signaal gestuurd. Binnen het signaal zijn internet, TV en bellen gescheiden. Dit houd in dat er geen snelheidsverlies optreed wanneer er gebruik gemaakt wordt van internet, TV en bellen. Met een kabelmodem kan er verbinding worden gemaakt tussen je computer en het internet. In veel gevallen deel je dezelfde kabel met je buren. Geen zorgen, het gebruik van de buren hebben geen invloed op je eigen snelheid. Dit komt omdat elk huishouden een eigen kanaal heeft op de kabel. Hou er wel rekening mee dat je een TV abonnement nodig hebt om internet via de kabel te kunnen nemen. Kijk er goed naar welke aanbieder in jouw regio de kabelaansluiting beheerd. Via je aanbieder kan je met de kabel gemakkelijk een TV, internet en bellen abonnement afsluiten.

  • Goedkoop
  • Hoge downloadsnelheid
  • Geen snelheidsverlies ivm interactieve TV

Internet TV en bellen

40 Mbit DSL/Kabel
70 zenders – 29 in HD
€ 0,11 per minuut

Prijs details

€ 45,95 p.m.
Activatiekosten € 17,50
1ste 3 maanden € 35- p.m.

Maandprijs

€ 44,66

Meer Info

Bekijk hier alle kabel internet abonnementen

De Voordelen van Glasvezel

Glasvezel is een flinterdunne vezel, gemaakt van een speciaal soort glas. Informatie via glasvezel wordt razendsnel en stabiel verzonden met behulp van laserlicht. Normaal gesproken wordt informatie heen en weer gestuurd via een koperen kabel. Bij een koperen kabel wordt de snelheid lager des te verder je van de bron bent. Met glasvezel kunnen internetsnelheden gehaald worden tot 500 Mbit/s over grotere afstanden. Het unieke aan glasvezel is dat de downloadsnelheid en uploadsnelheid gelijk. Mocht je veel uploaden en altijd snel internet hebben dan is glasvezel ideaal. Glasvezel is vele male stabieler en zal niet afzwakken tijdens de spitsuren. Dit komt onder andere doordat het internet niet verdeeld wordt per gebruiker. Iedereen heeft altijd de hoogste snelheden. Net zoals bij DSL internet wordt internet, TV en bellen via dezelfde verbinding geleverd.

  • Symmetrische down-en uploadsnelheid
  • Hoogste downloadsnelheid
  • Beste TV kwaliteit

Internet TV en bellen

50 Mbit DSL
60 zenders – 28 in HD
€ 0,9 per minuut

Prijs details

€ 50,- p.m.
1ste 3 maanden € 30,- p.m.

Maandprijs

€ 40,-

Meer Info

Bekijk hier alle glasvezel internet abonnementen

ADSL/VDSL en kabel internet goedkoper

Mits je de internetsnelheden nodig hebt, is het voor de meeste nog niet nodig om over te stappen naar glasvezel. In de toekomst zullen de mogelijkheden van het internet groter worden. Dit houd in dat hogere snelheden en stabiliteit van glasvezel nodig zijn om te kunnen genieten van alle mogelijkheden. Echter is dit nu nog niet het geval en kan je alles doen met de huidige snelheden en verbindingen. De beste internet providers bieden DSL en kabel internet met ook zeer hoge snelheden tegen een lage prijs.