Voor veel mensen is het een stuk voordeliger om een pakket te nemen met alleen internet en bellen óf televisie. Het grootste voordeel is dat het combineren van internet en bellen of TV goedkoper is omdat de diensten onder één provider vallen.

Voordelen van internet in combinatie met bellen of TV

Bij sommige providers krijg je geen korting bij internet en TV maar wel bij een alles in 1 pakket. Of een verminderde korting ten opzichte van een alles in 1 pakket. Een ander voordeel is dat het administratief makkelijker bij te houden is. Je krijgt maar één factuur in plaats van meerdere bij verschillende providers omdat je maar één pakket hebt. Omdat de diensten vaak onder één kabel vallen, zullen in verhouding de Alles-in-1 pakketten altijd het goedkoper zijn. Voor genoeg mensen is het echter niet nodig om een alles-in-1 pakket af te sluiten.

Goedkoopste internet en televisie abonnementen

Het goedkoopste internet en televisie abonnement is er al vanaf €27,33. Providers zoals Tele2 bieden iets minder zenders, maar wel veel sneller internet voor een klein bedrag extra. Alle andere providers bieden daarentegen veel meer zenders met een lagere internetsnelheid. De meeste abonnementen bieden een DSL verbinding in combinatie met televisie. Voor glasvezel abonnementen kom je vaak in een iets hoger prijssegment. Daartegenover staat wel kwalitatief beter en sneller internet. De prijzen voor glasvezel kun je vergelijken op onze website. De top drie voor de goedkoopste internet providers met internet en televisie vind je onder deze alinea.

Smartphone in plaats van een vaste telefoon

Er zijn veel huishoudens die alleen mobiele telefoons gebruiken in plaats van een vaste telefoon. Veel mobiele abonnementen hebben tegenwoordig genoeg minuten om te bellen per maand. Aangezien bijna iedereen een smartphone heeft is het zelfs mogelijk om via internet te bellen met anderen. Programma’s zoals whatsapp, skype, facetime/iMessage en discord bieden de mogelijkheid om zowel vanaf je telefoon of computer te bellen en berichten te sturen via internet. Maak je hier veel gebruik van, dan is het vaak niet nodig om een abonnement af te sluiten voor vast bellen.

InternetproviderInternet en TV AbonnementGemiddelde maandprijs
Tele220 Mbit/s DSL
19 tv-zenders – 18 in HD
Eerste 3 maanden €10,-
Gratis draadloos modem
€ 27,33
Online.nl30 Mbit/s DSL
72 tv-zenders – 24 in HD
Gratis draadloos modem
€ 33,25
Vodafone20 Mbit/s DSL
60 tv-zenders – 28 in HD
Eerste 6 maanden €10,- korting
Gratis FOX Sports 1
€ 33,50

Wil je meerdere TV ontvangers hebben in het huishouden, dan kun je die extra bestellen bij je provider. Er zit echter wel een limiet aan de hoeveelheid TV ontvangers.

Goedkoopste internet en bellen abonnementen

Er zijn ook genoeg huishouden die geen baat hebben aan een TV pakket. Tegenwoordig zijn er veel mogelijkheden om op internet te kijken via streamingdiensten zoals Netflix. In dit soort gevallen kunnen televisie zenders overbodig zijn. Digitale TV kan voor veel mensen ook redelijk prijzig worden. Helemaal als je wat meer zenders wilt. Voor de extra pakketten betaal je per stuk je al gauw €10 tot €15 per maand. Naast de zenders betaal je ook voor een TV ontvanger per televisie. Hierdoor kan de prijs oplopen en kan het prijzig worden als je weinig tot geen TV kijkt. Internet Provider Ziggo bied in hun pakketten een gratis TV kabel aan. Je kan in dit geval alsnog de basis TV zenders kijken. Het grootste voordeel van vast bellen is dat het erg goedkoop is in combinatie met internet. Je hebt namelijk al een abonnement vanaf €22,00 per maand voor internet en bellen.

InternetproviderInternet en Bellen AbonnementGemiddelde maandprijs
Online.nl30 Mbit/s DSL
bellen 10ct/minuut
Eerste 3 maanden €10,- korting
Gratis draadloos modem
€ 26,50
Telfort20 Mbit/s DSL
bellen 10ct/minuut
Gratis draadloos modem
€ 26,50
Tele220 Mbit/s DSL
bellen 9ct/minuut
Eerste 3 maanden €10,-
€ 22,50

Eenvoudig overstappen van internet provider

Vind je als klant zijnde dat je een te duur of verkeerd abonnement hebt, dan kun je in vrijwel alle gevallen gemakkelijk overstappen. De beste internet providers bieden namelijk een overstap service. Je hoeft alleen maar aan te geven dat je wilt overstappen en wie je huidige provider is. De providers regelen de overstap voor je, hierdoor heb je als klant nooit last van dubbele rekeningen.

Aanpassen van huidig abonnement

Gebruik je de vaste telefoon niet meer, of gebruik je de TV bijna niet meer? In veel gevallen kun je jouw huidige abonnement wijzigen op de website of telefonisch contact opnemen met de klantenservice. Je kan bijvoorbeeld je internetsnelheid verlagen of verhogen, je vaste telefoonlijn stopzetten, minder of geen TV pakketten meer, enzovoort. Het kan zijn dat na het aanpassen bepaalde acties vervallen.