Na de NLE wil ook energieleverancier Energiedirect de stap naar de internet markt wagen. Hierdoor zou nog meer concurrentie kunnen ontstaan op het gebied van DSL internet abonnementen.

Energiedirect zou net als de NLE, Tele2 en o.a. Telfort zijn diensten aanbieden via het KPN netwerk. Het kabel netwerk in Nederland is namelijk in handen van Ziggo en is niet openbaar voor andere partijen. Momenteel informeert Energiedirect bij haar energie klanten of er interesse is in internet abonnementen als ze deze af kunnen nemen in combinatie met energie.

Energiedirect legt focus op TV Anywhere

TV Anywhere is een APP voor smartphone, tablet of Chromecast & Apple TV waarmee gebruikers naar 12 van de populairste zenders kunnen kijken voor een bedrag van â‚Ŧ 7,50 per maand. In vergelijking met T-Mobile Knippr of KPN Play zou je bij Energiedirect minder voordelig uit zijn en minder zenders krijgen. Bovendien biedt KPN Play tevens toegang tot films en series.

Internet tot 1 Gbit/s beschikbaar

In tegenstelling tot vele andere virtuele providers wil Energiedirect glasvezel abonnementen aan gaan bieden tot 1 Gbit/s. Bij KPN zelf is de limiet bijvoorbeeld 500 Mbit/s. Hierbij moet wel gezegd worden dat nog niet alle glasvezel aansluitingen geschikt zijn voor 1 Gbit/s.

Naast glasvezel zijn ook DSL internet abonnementen te krijgen tot een snelheid van 50 Mbit/s. Het WiFi modem dat Energiedirect levert zal in bruikleen zijn en er is een gratis overstapservice beschikbaar. De overstapservice zorgt ervoor dat je niet met dubbele kosten komt te zitten en een soepele overstap ondervind tussen je internet providers.

Combikorting bij alle basisvoorzieningen bij ÊÊn provider

Een internet abonnement wordt steeds meer als basisvoorziening gezien. Energiedirect speelt hier op in door extra korting te geven als je naast internet ook gas en elektriciteit afneemt. Zo kan je op je vaste lasten â‚Ŧ 2,50 per maand korting krijgen. In totaal zou dit de consument een korting opleveren van â‚Ŧ 30,- per jaar.

Aangezien het gaat om een onderzoek naar de interesse van Energiedirect klanten is het niet zeker of de energieleverancier zich ook als internet provider gaat profileren.