FOX wil dat de zender FOX Sports in de standaard TV-pakketten van alle internet providers wordt opgenomen. De pakketten zullen door het toevoegen van het FOX kanaal maximaal €2,50 per maand duurder worden.

De prijsverhoging van TV-pakketten door FOX Sports zorgt voor veel onrust bij verschillende aanbieders. Met de nieuwe overeenkomst is er de mogelijkheid dat de beste internet provider op basis van het televisie aanbod gaat veranderen.

Internet providers bieden weerstand tegen FOX

Aanbieders waaronder KPN willen niet ingaan op de nieuwe overeenkomst van FOX sports. De zender wilt hun basiskanaal (FOX Sports HD 1) in het basispakket van aanbieders plaatsen. KPN wil dit mede niet omdat ook de mensen die niet van voetbal of sport houden voor de extra zender moeten betalen. FOX Sports heeft een aflopende overeenkomst per augustus met KPN, Tele2, Caiway en Delta Kabel en wil bij een nieuwe overeenkomst de sportzender FOX Sports HD 1 verplicht laten opnemen in het TV-basis pakket. De eerder genoemde aanbieders zijn het niet eens met de nieuwe overeenkomst. Als gevolg zijn de aanbieders naar de Autoriteit Consument & Markt gestapt voor een uitspraak over de werkwijze van FOX Sports. Er wordt verwacht dat een uitspraak van de ACM op kort termijn zal plaatsvinden. FOX heeft gekozen voor de nieuwe overeenkomst omdat het bedrijf al jaren verlies lijdt. Door de nieuwe overeenkomst wilt Fox zichzelf indekken en voor het eerst de mogelijkheid hebben om winst te draaien.

Internet TV en bellen

20 Mbit DSL
70 zenders – 30 in HD
€ 0,11 per minuut

Prijs details

€ 47,50 p.m.
Activatiekosten € 17,50
1ste 3 maanden € 35- p.m.

Maandprijs

€ 44,38

Meer Info

Geen zorgen voor Ziggo klanten

Ziggo heeft nog niks te maken met de nieuwe voorwaarden van FOX sports. De aanbieder heeft nog een overeenkomst van vier jaar voor de doorgifte van FOX sports. Ziggo is hierdoor niet verplicht om de zender FOX Sports 1 HD in hun basispakket op te nemen en zal dan ook niet de bijbehorende prijsverhoging hoeven door te voeren.

Internet TV en bellen

40 Mbit DSL
70 zenders – 29 in HD
€ 0,11 per minuut

Prijs details

€ 45,95 p.m.
Activatiekosten € 17,50
1ste 3 maanden € 35- p.m.

Maandprijs

€ 44,66

Meer Info

Prijsverlaging voor nieuwe en bestaande FOX abonnees

Vodafone is tot nu toe de eerste en enige aanbieder die akkoord is gegaan met de prijsverhoging. Voor bestaande abonnees van FOX Sports zal het abonnement aanzienlijk goedkoper worden. Het huidige FOX compleet-abonnement kost maandelijks € 25,-. Het compleet-abonnement bij Vodafone, inclusief verhoging zal uitkomen op € 15,- euro per maand. Dit is een prijsverlaging van grofweg € 10,- per maand euro voor de bestaande FOX-abonnees die de overstap maken naar Vodafone.

Wat zijn de mogelijkheden voor Vodafone klanten bij een prijsverhoging

Voor bestaande Vodafone klanten zal de prijs van het TV_basis pakket van €12,50 verhoogd worden naar €15 euro. Als huidig Vodafone klant heb je de mogelijkheid om kosteloos over te stappen met de komst van de prijsverhoging. Internet providers zijn verplicht om een kosteloze overstap aan te bieden bij een prijsverhoging binnen het contract. De kosteloze overstap geld in de periode voordat de prijsverhoging daadwerkelijk start. Vanaf 1 September zal het nieuwe basis-abonnement van Vodafone in gaan. Tot die tijd kan je als Vodafone abonnee kosteloos overstappen naar de beste internet provider met het goedkoopste abonnement.

Internet TV en bellen

20 Mbit DSL
60 zenders – 28 in HD
€ 0,09 per minuut

Prijs details

€ 39,50 p.m.
Geen activatie kosten
1ste 6 maanden € 20- p.m.

Maandprijs

€ 29,50

Meer Info