Niemand wil te veel betalen voor een internet abonnement. Velen zijn daarom op zoek naar de goedkoopste internet provider. Maar hoe wordt de goedkoopste provider op jouw adres eigenlijk bepaald? In dit artikel leggen we het uit. En lees je meteen bij welke provider jij moet zijn voor het goedkoopste abonnement.

Hoe wordt de prijs bepaald?

Bij een internet provider neem je een internet pakket af. En het goede nieuws is: je kunt dat pakket zo goedkoop en zo duur maken als je zelf wil. Kies je bijvoorbeeld een internet & TV pakket met een internetsnelheid van 250 Mb/s? Dan betaal je een stuk meer dan wanneer je kiest voor een abonnement met 100 Mb/s of zelfs 20 Mb/s. Wij raden aan om 25 Mb/s per persoon te rekenen. Vaak heb je dus helemaal niet zo heel veel Mb’s nodig. Je kunt je pakket uitbreiden met extra’s zoals een extra zender pakket, tweede ontvanger of een pakket voor het opnemen van programma’s. Deze extra’s kunnen ervoor zorgen dat de prijs van je abonnement flink omhoog gaat.

Wil je dus niet te veel geld kwijt zijn? Dan is het verstandig om hier rekening mee te houden. Providers bieden daarnaast ook regelmatig korting aan. Het is daarom de moeite waard om te kijken of er een provider is die een leuke korting heeft lopen. Vaak betaal je dan een bepaalde periode van 3 tot 6 maanden een lager bedrag per maand.

Goedkope providers vergelijken

Wil jij zelf uitzoeken wat voor jou de goedkoopste provider is? Dan kun je het beste gebruik maken van onze postcodecheck. Aan de hand van je postcode laten we zien welke pakketten beschikbaar zijn en wat je daar precies voor gaat betalen.
Postcodecheck

Wie is de goedkoopste provider?

Op dit moment is de aller goedkoopste provider Tele2. Je kunt bij Tele2 al een pakket vanaf € 28,- per maand krijgen. Je kiest dan voor een pakket met alleen internet, met een snelheid van 20 Mb/s. Maar ook wanneer je internet & TV of alles in 1 pakket kiest, is Tele2 op dit moment de goedkoopste provider. Over het algemeen zijn de goedkope providers in Nederland Online.nl, Budget Alles in 1, Oxxio en dus Tele2.

goedkoopste-providers-bip

Bekijk hieronder abonnementen van de goedkoopste provider:

ProviderInternetsnelheidKorting per maandMaandprijs
100 Mb/s€47,50€47,50Aanmelden
100 Mb/s€18,00€46,50Aanmelden
100 Mb/s€20,00€45,95Aanmelden