De strijd tussen FOX Sports en KPN is voorbij. Voor de consument is er nu de mogelijkheid om te kiezen voor FOX Sports. De sportzender is niet meer bij elke aanbieder verplicht en heeft een flinke prijsverlaging voor de sportliefhebbers bij KPN. Veel andere aanbieders zijn nog in onderhandeling met FOX Sports.

Consumenten kunnen kiezen voor FOX Sports

FOX en KPN hebben na wekenlange onderhandelingen een nieuwe distributieovereenkomst. Het nieuwe verdienmodel houd in dat er geen FOX Sports zender in het basispakket wordt opgenomen. Consumenten hebben nu de keuze of ze wel of niet de sportzender in hun pakket willen hebben. KPN hoeft geen bedrag meer te betalen per abonnee bij FOX Sports. De aanbieder is nu verplicht om een minimaal garantiebedrag te betalen aan de sportzender.

Flinke prijsverlaging FOX Sports bij een KPN Abonnement

De abonnementen worden nu een stuk goedkoper aangeboden om aan het minimaal garantiebedrag te voldoen. FOX Sports wordt €10,- per maand goedkoper voor zowel huidige als nieuwe KPN klanten. Dit geld voor de zender FOX Sports Eredivisie en FOX Sports Compleet.

Voor Ziggo nog geen prijsverlaging mogelijk

De nieuwe overeenkomst van KPN zorgt er voor dat de internet providers een beslissing moeten gaan maken of ze zender wel of niet in hun pakketten willen hebben. Ziggo is de afgelopen week in spoedberaad gegaan om te kijken naar eventuele prijsverlaging. Voor Ziggo zal dit echter lastiger zijn omdat ze aan een oud contract vastzitten waar de inkoopprijs voor de zender is vastgesteld. KPN hoeft nu geen minimumbedrag per abonnee te betalen. Ziggo moet dat nog wel.

FOX Sports is niet meer verplicht

Internet providers zullen nog steeds de mogelijkheid bieden om FOX Sports uit te zenden. Vodafone bied de zender FOX Sports HD 1 standaard in het pakket aan en voor €10,- extra het FOX Sports Compleet pakket. De meeste andere aanbieders volgen het voorbeeld van KPN. FOX Sports is niet meer verplicht kan gekozen worden met een flinke prijsverlaging. De zender is nu al vanaf €7,50 per maand te krijgen, geheel naar eigen keuze.

Tele2 kiest voor eigen principes

Tele2 heeft er voor gekozen om vanaf 13 September te staken met het uitzenden van FOX Sports. Voor Tele2 gaat het uitzenden van FOX principieel te ver en stopt met de sportzender. Tele2 is er niet uitgekomen met FOX. De aanbieder wilt zijn klanten niet dwingen om te betalen De aanbieder wil zijn klanten niet dwangmatig opzadelen met extra kosten voor een zender waar niet iedereen op zit te wachten. Tele2 wilt een vrije zenderkeuze voor zijn klanten aanbieden in combinatie met het goedkoopste internet.

De beste internet provider met FOX Sports Eredivisie

De aanbieders Telfort, Vodafone, XS4ALL en KPN zijn op dit moment het beste in combinatie met FOX Sports. Ze bieden het goedkoopste abonnement aan met hetzelfde aanbod aan sportzenders als alle andere aanbieders. Je krijgt drie zenders in HD en toegang tot FOX Sports GO, waarmee je overal je favoriete wedstrijden kan volgen.

AanbiederFOX Sports verplichtMaandprijs FOX Sports Zenderpakket
TelfortNiet verplichtFOX Sports Eredivisie € 7,50
FOX Sports Compleet € 15,-
ZiggoNiet verplichtFOX Sports Eredivisie € 14,95
FOX Sports Compleet € 24,95 (tijdelijk voor € 19,95)
vodafoneVerplicht
FOX Sports HD 1 in het basispakket
FOX Sports Compleet € 12,50
FiberNiet verplichtFOX Sports International € 14,95
FOX Sports Eredivisie € 17,50
FOX Sports Compleet € 25,-
Tele2Niet verplichtNiet meer mogelijk vanaf 13 September 2016
KPNNiet verplichtFOX Sports Eredivisie € 7,50
FOX Sports International € 12,50
FOX Sports Compleet € 15,-
XS4ALLNiet verplichtFOX Sports Eredivisie € 7,50
FOX Sports Compleet € 15,-
online.nlNiet verplichtFOX Sports International € 13,-
FOX Sports Eredivisie € 18,-
FOX Sports Compleet € 25,-

Met onze postcodecheck kan je eenvoudig alle internet providers vergelijken. Zo zie je welke abonnementen er nog meer beschikbaar zijn dan de bovenstaande. Over het algemeen bieden providers voor ieder wat wils aan. Bovendien kan je met onze internet check ook achterhalen of er snel kabel of glasvezel internet aanwezig is.