Op basis van onze jarenlange expertise op het gebied van internet providers bekijken we jaarlijks wie gemiddeld de beste internet provider is. Daarbij nemen we ook de provider beoordelingen mee van de Consumentenbond voor de ‘beste alles in 1 provider’ en de uitslag van de Tweakers Awards. We bespreken in dit artikel de belangrijkste vier factoren die volgens ons een rol spelen bij de dienstverlening van internet providers en leggen uit hoe KPN op deze onderdelen scoort.

 

Dit artikel gaat over de beoordeling van de algemeen beste internet provider: KPN. De beste internet provider kan per adres verschillen. Ben je op zoek naar beste internet provider op jouw adres? Vul dan de beste internet provider check in.

Waar beoordelen wij de algemeen beste internet provider op:

  1. Hoe betrouwbaar is de internetverbinding?
  2. Wat zijn de ervaringen met de klantenservice?
  3. Levert de provider extra diensten?
  4. Wat is de prijs/kwaliteit verhouding?

Bekijk KPN abonnementen

KPN beste internet provider

Internetverbinding

KPN biedt zowel ADSL als glasvezel aan. KPN is daarnaast druk bezig met de verdere uitrol van glasvezel, wat betekent dat nog meer huishoudens kunnen kiezen voor het snelle en stabiele internet. Met ADSL kun je bij KPN een snelheid tot 200 Mb/s halen. Dit is uniek, de meeste providers kunnen namelijk alleen een ADSL abonnement tot 100 Mb/s aanbieden.

Hoewel storingen onvermijdelijk zijn, scoort KPN gemiddeld goed op de betrouwbaarheid van de internetverbinding. Panelleden van de Consumentenbond beoordeelden de kwaliteit van KPN internet met een 8.3 voor glasvezel en een 8.6 voor DSL internet. Zowel glasvezel als ADSL internet van KPN vertoont bijna geen storingen en is voor 88% storingsvrij.

Klantenservice

Als we kijken naar de manieren waarop de KPN klantenservice bereikt kan worden valt op dat KPN veel opties aanbiedt om in contact te komen met KPN. Zo kunnen klanten de klantenservice allereerst bereiken via de chat of kan een vraag gesteld worden op Facebook en Twitter. Ook op het KPN Forum kunnen klanten terecht met vragen.

Voor wie telefonisch een medewerker wil spreken is KPN is 24/7 telefonisch te bereiken. Verder kun je als klant met vragen langsgaan in één van de KPN(XL) winkels. De klantenservice van KPN, vaak een heikel punt bij internet providers, wordt met een nette score van een 7,5 en 7,3 beoordeeld volgens de Consumentenbond.

Extra diensten

Het meest opvallend is dat KPN van alle providers de meeste extra diensten levert. KPN wil dat al haar klanten veilig kunnen internetten en biedt daarom bij ieder internet abonnement een gratis beveiligingspakket aan – KPN Veilig. Hiermee kunnen klanten al hun apparaten (laptop, desktop, smartphone en tablet) beschermen en veilig het internet op. De software is voorzien van automatische updates.

Daarnaast geeft KPN ook bij ieder internet abonnement gratis Wifi Hotspots. Daarmee kunnen klanten onderweg in Nederland op een miljoen plekken blijven internetten zoals thuis, zonder gebruik te hoeven maken van het 4G netwerk. Als klant kun je zelfs in het buitenland gebruik maken van de Wifi hotspots op wel 20 miljoen plekken wereldwijd.

KPN is naast internet provider ook een mobiele provider. Hierdoor kun je combivoordeel ontvangen wanneer je een internet abonnement met een mobiel abonnement combineert. Met KPN Compleet ontvang je een gratis zenderpakket, gratis onderling bellen, € 5,- korting op je factuur, dubbele data en de mogelijkheid om MB’s onderling te delen.

Als laatste biedt KPN een nieuwe en unieke vorm van alles in 1 aan: KPN Hussel. Zo hoeven klanten niet per se te kiezen voor traditioneel vaste telefonie bij een alles in 1 pakket. KPN is daarin vernieuwend en laat zien te begrijpen dat niet iedereen een traditioneel alles in 1 abonnement meer interessant vindt. Bij KPN stel je daarom in plaats daarvan zelf je alles in 1 abonnement samen.

Prijs/kwaliteit verhouding

KPN behoort tot één van de premium providers. Dit betekent dat zij uitstekend internet leveren, uitgebreide diensten aanbieden en een goede klantenservice hebben. Het betekent ook dat de abonnementen die ze aanbieden, iets duurder zijn dan de prijsvechters.

KPN is dus niet de niet goedkoopste internet provider, maar ook niet de duurste. Om de beste internet provider te bepalen kijken we naar méér dan alleen de prijs. We kijken we ook naar de kwaliteit van het aanbod en of de prijs ook in lijn is met het aanbod.

Gezien het aantal extra diensten dat KPN aanbiedt, de toegankelijk van de klantenservice en de kwaliteit van de internetverbinding is de prijs van KPN abonnementen te rechtvaardigen. Bovendien betalen klanten ook mee aan het onderhoudt van het KPN netwerk, waardoor de prijs gemiddeld ook iets hoger ligt.

Ben je benieuwd geworden naar algemeen de beste internet provider KPN? Bekijk dan het aanbod van KPN op jouw postcode.

Doe de providercheck