KPN vs Ziggo, wat is de beste keuze voor jou?

In het landschap van de alles-in-1 aanbieders zijn twee reuzen aanwezig, KPN en Ziggo. Twee internet providers die qua prijs dicht bij elkaar liggen, dus waar moet je als consument op letten als je een keuze wilt maken tussen KPN of Ziggo?

Om je hierbij te helpen zochten wij voor je uit waar de verschillen liggen tussen KPN en Ziggo door kritisch te kijken naar het aanbod wat zij leveren en welke opmerkelijke verschillen hier tussen zijn. Zo kijken we naar de internetsnelheid, aanbod van tv zenders binnen de verschillende zenderpakketten en hoe zij vaste telefonie aanbieden.

KPN of Ziggo : Internetpakketten

Het grote verschil tussen het internet tussen KPN en Ziggo zit in het netwerk dat zij gebruiken.

KPN maakt gebruikt van het ADSL netwerk en het glasvezel netwerk. Via het ADSL netwerk biedt KPN een maximale snelheid van 60Mb/s en tegen een meerprijs van €2,50 per maand een snelheid van 100Mb/s. KPN heeft wel aangekonigd om binnenkort de snelheid van het ADSL te verhogen naar 200Mb/s maar wanneer dit aangeboden wordt in de abonnementen is nog niet duidelijk. Via het glasvezel netwerk bieden zij een snelheid 500Mb/s. Maar de maximale ADSL snelheid verschilt per postcode gebied en glasvezel is nog maar op een aantal plekken in Nederland beschikbaar. Met behulp van de postcodecheck kun je achterhalen wat de maximale ADSL snelheid is op jou adres en of er glasvezel beschikbaar is.

Ziggo levert zijn internet via de kabel en bieden een maximale snelheid van 300Mb/s voor consumenten en 500Mb/s voor zakelijke klanten. Volgens Ziggo is hun kabel netwerk ook klaar voor de toekomst en hebben ze in eigen testen snelheden bereikt van 4,7Gb/s. Uit onderzoek van de consumentenbond blijkt ook dat het netwerk minder gevoelig is voor storingen, 16% bij Ziggo tegenover 23% bij KPN.

Wat voor extra’s bieden KPN en Ziggo?

Bij KPN krijg je standaard KPN veilig, standaard op 2 apparaten en bij premium op 5 apparaten. Dit beschermd je apparaten tegen virussen, spam en cybercriminelen. Daarnaast kun je bij KPN kun je voor tegen een eenmalige betaling van €49,00 een WiFi versterker aanschaffen, zo kun je op afgelegen plekken in je woning, zoals op zolder of buiten in de tuin, toch een sterk WiFi signaal ontvangen.

KPN of Ziggo : Zenderaanbod en muziek

In de grote van het zender aanbod verschillen KPN of Ziggo niet veel van elkaar, KPN biedt 75 zenders met 44 HD zenders en Ziggo biedt 78 zenders met 35 HD zenders. Het verschil in HD zenders tussen KPN of Ziggo komt doordat KPN alle regionale zenders in HD aanbied in tegenstelling tot Ziggo. Naast de tv zenders bieden KPN en Ziggo allebei ruim 90 radio zenders aan.

Exclusieve zenders

Op het gebied van exclusieve zenders slaat Ziggo een grote slag, zo bieden zij in het standaard pakket de sport zender Ziggo sport aan waarop verschillende sportwedstrijden te zien zijn waaronder Formule 1, NBA en voetbal uit de Spaanse competitie. Daarnaast bieden ze in hun Movies en Series pakket XL exclusief alle content van HBO on demand. Hier hangt wel een prijskaartje aan, het Movies en Series pakket XL is te verkrijgen tegen een meerprijs van €11,95 per maand.

Wat voor extra’s bieden KPN en Ziggo?

Naast de exclusieve zenders bieden zowel KPN als Ziggo bij de duurste abonnementen een extra zenderpakketten. Bij Ziggo is dit het Movies & Series XL pakket waarbij je naast extra zenders ook films en series on demand krijgt, zoals het bovengenoemde HBO. Bij KPN krijg je het pluspakket (30 extra zender en programma gemist tot 10 dagen terug) en FOX Sports Eredivisie.

Ook krijg je bij KPN al vanaf het Alles-in-1 standaard pakket een tweede HD TV ontvanger in bruikleen zodat je op twee TV’s het zelfde televisie aanbod kunt kijken en zit spotify premium bij het abonnement inbegrepen waarmee je onbeperkt in hoge kwaliteit muziek kunt streamen.

KPN of Ziggo : Bellen

Beide internetproviders betaal je niets voor je telefoonaansluiting zolang je zelf niemand belt. Wanneer je wel gaat bellen bedragen de kosten bij zowel KPN als Ziggo €0,11 per minuut met een starttarief van €0,11 en wordt er afgerekend per seconde. Wanneer je je vaste lijn vaak gebruik dan kun je bij KPN voor €16,50 per maand Bel Onbeperkt Altijd afnemen waarmee je onbeperkt kunt bellen naar vaste en mobiele nummers binnen Nederland en vaste nummers in 40 landen. Bij Ziggo kost het onbeperkt bellen naar mobiele en vaste nummers in Nederland je €10,95 per maand.

Extra’s van KPN

Wanneer je bij KPN een Alles-in-1 abonnement afneem en je al een KPN mobiel abonnement hebt krijg je op dit mobiele abonnement een verdubbeling van je data, een korting van €5,- en kun je onderling bellen. Daarnaast krijg je extra tv zenders in je tv pakket.

KPN of Ziggo : Prijs

Beide internet providers bieden 3 verschillende alles in 1 pakketten aan. We leggen hier alle drie pakketten van de providers naast elkaar.

Instap KPN of Ziggo Start

Deze pakketten zijn geschikt voor kleine huishouden, die niet veel internet verbruiken. KPN biedt het goedkoopste pakket aan voor €42,71 per maand, het goedkoopste pakket van Ziggo is €44,66. Het grote verschil tussen de pakketten van KPN en Ziggo is de internetsnelheid, KPN levert een snelheid van 20Mb/s en Ziggo levert in zijn goedkoopste pakket 40Mb/s. Is er in uw woning glasvezel aanwezig dan kunt u bij KPN voor €5,- extra een snelheid ontvangen van 100Mb/s.

Standaard KPN of Ziggo Complete

Deze pakketten zijn zeer geschikt voor huishouden met ongeveer 5 gezinsleden. Voor €48,75 per maand ontvang je bij het KPN Standaard een pakket een internet snelheid van 60MB en voor de zelfde prijs een snelheid van 100Mb/s indien er glasvezel aanwezig is. Voor een meerprijs van €2,50 per maand kun je een internetsnelheid van 100Mb/s ontvangen via ADSL. Let er hierbij wel op dat deze snelheden niet op elk adres haalbaar zijn. Gebruik de postcodecheck om er zeker van te zijn wat er mogelijk is op uw adres.

Het Ziggo alles in 1 Complete pakket is met €55,16 per maand een stuk duurder dan dat van KPN maar hiervoor krijg je wel een internet snelheid van 150Mb/s. Deze ligt dus een stuk hoger dan de snelheid van KPN.

Premium KPN of Ziggo Max

Deze pakkketten zijn echt bedoeld voor de grootgebruikers van internet en voor hen die een extra groot zender aanbod willen. De prijzen ontlopen elkaar niet zoveel bij deze pakketten. Bij KPN betaal je €67,66 per maand voor een internet snelheid van 60Mb/s, 106 zenders en 50 in HD. Met €68,66 per maand is Ziggo net iets duurder, maar hiervoor krijg je wel 300Mb/s, 131 zenders en 44 HD zenders.

KPN of Ziggo : Conclusie

Uit onderzoek komen eigenlijk allebei de internet providers als winnaar uit de bus. Het is erg afhankelijk van wat voor soort gebruiker je bent en wat voor gezinssamenstelling je hebt. Waar Ziggo zich met succes richt op het leveren van snel internet en exclusieve zenders biedt KPN extra’s waar een gezin veel plezier van kan beleven. Ondanks dat KPN niet de aller goedkoopste is op de markt is het wel de goedkoopste van de twee internet providers.

High end alles in 1 : Ziggo

Ben je opzoek naar een Alles-in-1 pakket met hoge internetsnelheid via een stabiel netwerk en exclusieve zenders dan past Ziggo waarschijnlijk het best bij jou.

Familie alles in 1 : KPN

Ben je geen grootgebruiker van internet en zoek je wat extra’s bij je Alles-in-1 pakket zoals een tweede HD TV ontvanger, Spotify en extra korting en data op je mobiele abonnement dan past KPN beter bij jou.

Alles in 1 Complete

250 Mb/s
Kabel

81 zenders
(37 HD)

Vast bellen
13 ct./min
6 maanden voor € 39,95 p/m
€ 69,00 per maand
€ 653,70 per jaar
Alles in 1 Glasvezel 200Mbit/s

200 Mb/s
Glasvezel

82 zenders
(61 HD)

Vast bellen
14 ct./min
6 maanden voor € 37,00 p/m
€ 62,00 per maand
€ 619,00 per jaar