Veel mensen kiezen voor goedkoop internet via de telefoonlijn, toch zijn er een aantal dingen waar men op moet letten om hier het maximale uit te halen.

Het is namelijk zo dat goedkoop internet tot 20-30 Mbit/s niet altijd de maximale snelheid haalt doordat er gebruik wordt gemaakt van oudere internet technieken. Veelal komen huishoudens internetsnelheid te kort bij dit soort abonnementen omdat ze met meerdere mensen tegelijkertijd internetten en tv kijken en er snelheidsverlies is door de afstand tussen de woning en wijkcentrale.

Bij DSL internet abonnementen met meer dan 30 Mbit/s aan snelheid worden nieuwe technieken geleverd waardoor er nagenoeg geen snelheidsverlies optreedt door de afstand tussen de woning en wijkcentrale. Met onze internet check kan je via je postcode achterhalen of er meer dan 30 Mbit/s op je adres beschikbaar is.

De beste keus voor goedkoop internet

Wanneer je in je eentje bent of je huishouden uit 2 personen bestaat, dan is het nog te doen om een 20-30 Mbit/s internet abonnement te nemen. Vanaf 3 personen raden we toch aan om te kiezen voor goedkoop internet met meer snelheid. Gelukkig is dit niet duur en ben je voor slechts € 3,- extra per maand al verzekerd van sneller internet bij Tele2.

InternetproviderAbonnementGemiddelde maandprijs
Tele250 Mbit/s DSL
20 tv-zenders – 15 in HD
Bellen € 0,09 p.m.
€ 29,58
Tele2100 Mbit/s DSL
20 tv-zenders – 15 in HD
Bellen € 0,09 p.m.
€ 31,83
Vodafone40 Mbit/s DSL
60 tv-zenders – 28 in HD
Bellen € 0,09 p.m.
€ 32,50

In de bovenstaande tabel zijn de totale kosten verrekend met de kortingsperiode en gedeeld door het aantal maanden in het contract om een gemiddelde maandprijs weer te geven.

Andere voordelen van goedkoop internet met een hoge snelheid is dat je video’s in HD en 4K kan streamen. Bij een 20-30 Mbit/s abonnement zal 4K niet mogelijk zijn, mits je lang wilt wachten op het bufferen van de video. HD streamen is wel mogelijk met 20-30 Mbit/s internet, maar ook hier kan het zijn dat je af en toe moet wachten tot de video geladen is.

Televisie via de internet verbinding

Als je kiest voor een DSL abonnement met internet, bellen en TV, dan loopt je televisie verbinding via het internet. Dit maakt het kiezen van meer snelheid bij goedkoop internet des te belangrijker. Bij een 20-30 Mbit/s abonnement krijg je vaak geen HD televisie geleverd omdat het internet niet snel genoeg is. Wees dus slim en kies voor 40 Mbit/s of meer.

Voor een overzicht van alle providers die goedkoop internet aanbieden kan je bij ons de internet vergelijker raadplegen. Als je een postcode invoert kan je direct achterhalen welke abonnementen er bij jou thuis beschikbaar zijn.