Op basis van onze jarenlange expertise op het gebied van internet providers bekijken we jaarlijks wie gemiddeld de beste internet provider is. Daarbij nemen we ook de provider beoordelingen mee van de Consumentenbond voor de ‘beste alles in 1 provider’ en de uitslag van de Tweakers Awards. We bespreken in dit artikel de belangrijkste vier factoren die volgens ons een rol spelen bij de dienstverlening van internet providers en leggen uit hoe KPN op deze onderdelen scoort.

 

Dit artikel gaat over de beoordeling van de algemeen beste internet provider: KPN. Ben je op zoek naar beste internet provider op jouw adres? Vul dan de beste internet provider check in.

Waar beoordelen wij de algemeen beste internet provider op:

  1. Hoe betrouwbaar is de internetverbinding?
  2. Wat zijn de ervaringen met de klantenservice?
  3. Levert de provider extra diensten?
  4. Wat is de prijs/kwaliteit verhouding?
KPN beste internet provider

Internetverbinding

Het ADSL-netwerk, eigendom van KPN, is een landelijk dekkend netwerk, waardoor vrijwel ieder huishouden toegang heeft tot ADSL internet. KPN blijft investeren in het verbeteren van het kopernetwerk, waardoor de provider VDSL-snelheden kan leveren tot 200 Mbit/s en sinds het tweede kwartaal van 2018, bij het verbinden van koperverbindingen – supervectoring genaamd –  zelfs tot 400 Mbit/s DSL.

Naast DSL internet biedt KPN ook supersnel glasvezel internet aan tot 500 Mbit/s, voor wie al toegang heeft tot het glasvezel netwerk. Het grootste deel van het glasvezel netwerk wordt aangelegd door Reggefiber, dochterbedrijf van KPN.

Hoewel storingen op het KPN netwerk onvermijdelijk zijn, scoort KPN gemiddeld goed op de betrouwbaarheid van de internetverbinding. Panelleden van de Consumentenbond beoordeelden de kwaliteit van KPN internet met een 8.2 voor glasvezel en een 7.9 voor DSL internet. Glasvezel internet van KPN vertoont bijna geen storingen en is voor 90% storingsvrij. Voor DSL-internet is dit percentage 88%.

Klantenservice

Als we kijken naar de manieren waarop de KPN klantenservice bereikt kan worden valt op dat KPN een scala aan opties aanbiedt om in contact te komen met KPN. Zo kunnen klanten de klantenservice allereerst bereiken via de chat of kan een vraag gesteld worden op Facebook en Twitter. Ook op het KPN Forum kunnen klanten terecht met vragen.

Voor wie telefonisch een medewerker wil spreken is KPN is 24/7 telefonisch te bereiken. Verder kun je als klant met vragen langsgaan in één van de KPN(XL) winkels. De klantenservice van KPN, vaak een heikel punt bij internet providers, wordt met een nette score van een 7,8 beoordeeld volgens de Consumentenbond.

Extra diensten

Het meest opvallend is dat KPN van alle providers de meeste extra diensten levert. KPN wil dat al haar klanten veilig kunnen internetten en biedt daarom bij ieder internet abonnement een gratis beveiligingspakket aan – KPN Veilig. Hiermee kunnen klanten al hun apparaten (laptop, desktop, smartphone en tablet) beschermen en veilig het internet op. De software is voorzien van automatische updates.

Daarnaast geeft KPN ook bij ieder internet abonnement gratis Wifi Hotspots. Daarmee kunnen klanten onderweg in Nederland op een miljoen plekken blijven internetten zoals thuis, zonder gebruik te hoeven maken van het 4G netwerk. Als klant kun je zelfs in het buitenland gebruik maken van de Wifi hotspots op wel 20 miljoen plekken wereldwijd.

Heb je als klant meerdere KPN producten, zoals een mobiel abonnement van KPN en KPN internet op jouw adres? Dan kunnen klanten gebruik maken van ‘KPN Compleet’ en hun glasvezel- of ADSL internet abonnement combineren met hun mobiel abonnement voor extra factuurkorting en andere voordelen, waaronder dubbele data en belminuten.

Als laatste biedt KPN een nieuwe en unieke vorm van alles in 1 aan. Zo hoeven klanten niet per se te kiezen voor traditioneel vaste telefonie bij een alles in 1 pakket. KPN is daarin vernieuwend en laat zien te begrijpen dat niet iedereen een traditioneel alles in 1 abonnement meer interessant vindt. Bij KPN stel je daarom in plaats daarvan zelf je alles in 1 abonnement samen in drie stappen.

Je kiest eerst de basis: internet of internet & (4K) TV , vervolgens breid je de basis uit, bijvoorbeeld met vast bellen of een Wifi-versterker. Als derde maak je je alles in 1 abonnement persoonlijk door te kiezen voor een entertainmentdienst die bij je past, zoals Spotify Premium.

Prijs/kwaliteit verhouding

KPN is niet de niet goedkoopste internet provider, maar ook niet de duurste. Om de beste internet provider te bepalen kijken we naar méér dan alleen de prijs. We kijken we ook naar de kwaliteit van het aanbod en of de prijs ook in lijn is met het aanbod.

Gezien het aantal extra diensten dat KPN aanbiedt, de toegankelijk van de klantenservice en de kwaliteit van de internetverbinding is de prijs van KPN abonnementen te rechtvaardigen. Bovendien betalen klanten ook mee aan het onderhoudt van het KPN netwerk, waardoor de prijs gemiddeld ook iets hoger ligt. Een aantal andere providers levert ook over het netwerk van KPN en vergeleken met de echte prijsvechters onder de internet providers, zoals een Tele2 of NLEx is KPN veel meer een serviceprovider.

Ben je benieuwd geworden naar algemeen de beste internet provider KPN? Bekijk dan het aanbod van KPN op jouw postcode.

Doe de providercheck