Algemeen nieuws

Beste internet: Alles over glasvezel

glasvezel internet

In alle provincies is momenteel al de mogelijkheid voor glasvezel internet. Dit betekent helaas niet dat op ieder adres al glasvezel beschikbaar is. Met glasvezel internet kan je internet en televisie ontvangen met de snelheid van het licht, enorm snel dus. Maar wat is glasvezel precies? Waar ligt glasvezel? En wie is de beste internet provider voor glasvezel? Wij zochten het voor je uit.

Wat is glasvezel internet

Glasvezel is de nieuwste mogelijkheid op het gebied van internet. Dit is tevens de snelheid mogelijkheid om te internetten. Je kunt snelheden tot 500 Mbit/s behalen. In vergelijking: met kabelinternet behaal je maximaal 300 Mbit/s en met DSL internet ‘slechts’ 100 Mbit/s. Glasvezel internet is enorm snel dus. Hoe werkt dit dan? Een glasvezel is een vezel die even dun is als een gewone haar. Echter bestaat deze vezel uit twee soorten glas die aan elkaar gesmolten zijn. Door de glasvezelkabels wordt de informatie met behulp van laserlicht verzonden.

In principe werkt glasvezel internet hetzelfde als morsecode. Bij morsecode kan je een boodschap versturen door steeds korte of lange signalen te sturen. Al die signalen bij elkaar worden een boodschap. Zo werkt het ook bij glasvezel: het laserlicht wordt enorm snel aan- en uitgeschakeld waardoor uiteindelijk de boodschap (zoals een film of website) binnenkomt op je computer. Dit gaat op zo’n hoge snelheid dat je er natuurlijk niets van merkt, je zal alleen merken dat je razendsnel kunt surfen, streamen en gamen.

Waar ligt glasvezel internet

Misschien heb je de term ‘FTTH’ wel eens voorbij zien komen. Dit betekent: Fiber to the Home’ of te wel een glasvezelaansluiting tot aan je voordeur. Een glasvezelaansluiting aanleggen gaat in vier stappen:

 1. De kabel wordt aangelegd van de straatkast naar je straat
 2. De kabel wordt aangelegd naar je voordeur
 3. De kabel wordt in huis aangelegd
 4. Je kunt een glasvezel abonnement aanschaffen!

Op dit moment heeft een derde van alle Nederlandse huishoudens een glasvezelaansluiting aan huis. Glasvezel wordt aangelegd door verschillende bedrijven. Reggiefiber is de grootste in Nederland en is verantwoordelijk voor ongeveer 80% van het netwerk. Wanneer je gebruik maakt van een postcode check kan je zien of glasvezel internet al beschikbaar is op je adres.

Gebruik de internet vergelijker om te zien of glasvezel bij jou beschikbaar is!

De voordelen van glasvezel

Glasvezel internet heeft een aantal voordelen ten opzichte van kabel- en DSL internet. Ten onrechte wordt vaak gedacht dat glasvezel internet veel duurder is dan ‘normaal’ internet. Dit is echter niet zo, het ligt er echter aan dat de snelheid van glasvezel vele malen hoger ligt waardoor het onvoordelig lijkt.

Hoogste snelheid

Zoals al eerder vermeld kan je met glasvezel een maximale snelheid van 500 Mbit/s behalen. Wanneer je een glasvezel pakket wilt aanschaffen heb je meestal de keuze tussen pakketten van 50 Mbit/s, 100 Mbit/s en 500 Mbit/s.

Up- en downloadsnelheid even hoog

Misschien wel het grootste voordeel van glasvezel internet is dat de uploadsnelheid even hoog als de downloadsnelheid is. Waar bij Kabel en DSL internet de uploadsnelheid vaak maar één tiende van de downloadsnelheid is, is het bij glasvezel dus gelijk. De uploadsnelheid is belangrijk wanneer je bijvoorbeeld video’s of foto’s wilt versturen of op sociale media wilt plaatsen. Maar ook om te skypen of videogesprek te voeren met iemand.

Stel je bent op vakantie geweest en je wilt een deel van je vakantiefoto’s delen met je vrienden en familie. Laten we zeggen dat je 300 foto’s wilt delen met ze. Dan ben je met DSL internet zo’n 6 á 7 minuten kwijt. Met kabel internet, wat een iets hogere uploadsnelheid heeft, ben je alsnog 3 á 4 minuten kwijt. Met glasvezel internet zal dit je nog geen tien seconden kosten.

Keuze tussen providers

Dan is er nog het laatste voordeel van glasvezel internet: je hebt een ruimere keuze tussen providers dan bij kabel internet. Bij kabel internet heb je namelijk maar één keuze: Ziggo. Dan komen we natuurlijk bij de vraag terecht: wie is de beste internet provider voor glasvezel?

De beste glasvezel internet provider

T-Mobile is de beste internet provider voor glasvezel. Zij biedt abonnementen aan van zowel 50, 100 als 500 Mbit/s. En voor iedere categorie zijn ze ook nog eens het meest voordelig. Behalve de prijs zitten er bij een alles in een pakket ook nog eens 62 TV-zenders bij, waarvan 35 in HD.

Een bijkomend voordeel is ook nog dat je gratis FOX Sports 1 ontvangt. Voor de sportliefhebber is deze zender natuurlijk niet te missen. Niet alleen voor sportliefhebbers maar voor iedereen is T-Mobile de beste glasvezel internet provider.

Glasvezel Internet en TV

50 Mbit DSL
62 zenders - 35 in HD

Prijs details

€ 50,- p.m.
Activatiekosten € 0,-
1ste 6 maanden 20,- p.m. korting

Maandprijs

€ 40,08

Meer Info
 

Energiedirect toont interesse om internet provider te worden

Vrijdag 03 Maart 2017
Energiedirect toont interesse om internet provider te worden

Na de NLE wil ook energieleverancier Energiedirect de stap naar de internet markt wagen. Hierdoor zou nog meer concurrentie kunnen ontstaan op het gebied van DSL internet abonnementen.

Energiedirect zou net als de NLE, Tele2 en o.a. Telfort zijn diensten aanbieden via het KPN netwerk. Het kabel netwerk in Nederland is namelijk in handen van Ziggo en is niet openbaar voor andere partijen. Momenteel informeert Energiedirect bij haar energie klanten of er interesse is in internet abonnementen als ze deze af kunnen nemen in combinatie met energie.

Energiedirect legt focus op TV Anywhere

TV Anywhere is een APP voor smartphone, tablet of Chromecast & Apple TV waarmee gebruikers naar 12 van de populairste zenders kunnen kijken voor een bedrag van € 7,50 per maand. In vergelijking met T-Mobile Knippr of KPN Play zou je bij Energiedirect minder voordelig uit zijn en minder zenders krijgen. Bovendien biedt KPN Play tevens toegang tot films en series.

Internet tot 1 Gbit/s beschikbaar

In tegenstelling tot vele andere virtuele providers wil Energiedirect glasvezel abonnementen aan gaan bieden tot 1 Gbit/s. Bij KPN zelf is de limiet bijvoorbeeld 500 Mbit/s. Hierbij moet wel gezegd worden dat nog niet alle glasvezel aansluitingen geschikt zijn voor 1 Gbit/s.

Naast glasvezel zijn ook DSL internet abonnementen te krijgen tot een snelheid van 50 Mbit/s. Het WiFi modem dat Energiedirect levert zal in bruikleen zijn en er is een gratis overstapservice beschikbaar. De overstapservice zorgt ervoor dat je niet met dubbele kosten komt te zitten en een soepele overstap ondervind tussen je internet providers.

Combikorting bij alle basisvoorzieningen bij één provider

Een internet abonnement wordt steeds meer als basisvoorziening gezien. Energiedirect speelt hier op in door extra korting te geven als je naast internet ook gas en elektriciteit afneemt. Zo kan je op je vaste lasten € 2,50 per maand korting krijgen. In totaal zou dit de consument een korting opleveren van € 30,- per jaar.

Aangezien het gaat om een onderzoek naar de interesse van Energiedirect klanten is het niet zeker of de energieleverancier zich ook als internet provider gaat profileren.

 

FOX wil standaard sportzender in basispakket van internet providers

Vrijdag 29 Juli 2016

FOXFOX wil dat de zender FOX Sports in de standaard TV-pakketten van alle internet providers wordt opgenomen. De pakketten zullen door het toevoegen van het FOX kanaal maximaal €2,50 per maand duurder worden.

De prijsverhoging van TV-pakketten door FOX Sports zorgt voor veel onrust bij verschillende aanbieders. Met de nieuwe overeenkomst is er de mogelijkheid dat de beste internet provider op basis van het televisie aanbod gaat veranderen.

Internet providers bieden weerstand tegen FOX

Aanbieders waaronder KPN willen niet ingaan op de nieuwe overeenkomst van FOX sports. De zender wilt hun basiskanaal (FOX Sports HD 1) in het basispakket van aanbieders plaatsen. KPN wil dit mede niet omdat ook de mensen die niet van voetbal of sport houden voor de extra zender moeten betalen. FOX Sports heeft een aflopende overeenkomst per augustus met KPN, Tele2, Caiway en Delta Kabel en wil bij een nieuwe overeenkomst de sportzender FOX Sports HD 1 verplicht laten opnemen in het TV-basis pakket. De eerder genoemde aanbieders zijn het niet eens met de nieuwe overeenkomst. Als gevolg zijn de aanbieders naar de Autoriteit Consument & Markt gestapt voor een uitspraak over de werkwijze van FOX Sports. Er wordt verwacht dat een uitspraak van de ACM op kort termijn zal plaatsvinden. FOX heeft gekozen voor de nieuwe overeenkomst omdat het bedrijf al jaren verlies lijdt. Door de nieuwe overeenkomst wilt Fox zichzelf indekken en voor het eerst de mogelijkheid hebben om winst te draaien.

Internet TV en bellen

20 Mbit DSL
70 zenders - 30 in HD
€ 0,11 per minuut

Prijs details

€ 47,50 p.m.
Activatiekosten € 17,50
1ste 3 maanden € 35- p.m.

Maandprijs

€ 44,38

Meer Info

Geen zorgen voor Ziggo klanten

Ziggo heeft nog niks te maken met de nieuwe voorwaarden van FOX sports. De aanbieder heeft nog een overeenkomst van vier jaar voor de doorgifte van FOX sports. Ziggo is hierdoor niet verplicht om de zender FOX Sports 1 HD in hun basispakket op te nemen en zal dan ook niet de bijbehorende prijsverhoging hoeven door te voeren.

Internet TV en bellen

40 Mbit DSL
70 zenders - 29 in HD
€ 0,11 per minuut

Prijs details

€ 45,95 p.m.
Activatiekosten € 17,50
1ste 3 maanden € 35- p.m.

Maandprijs

€ 44,66

Meer Info

Prijsverlaging voor nieuwe en bestaande FOX abonnees

Vodafone is tot nu toe de eerste en enige aanbieder die akkoord is gegaan met de prijsverhoging. Voor bestaande abonnees van FOX Sports zal het abonnement aanzienlijk goedkoper worden. Het huidige FOX compleet-abonnement kost maandelijks € 25,-. Het compleet-abonnement bij Vodafone, inclusief verhoging zal uitkomen op € 15,- euro per maand. Dit is een prijsverlaging van grofweg € 10,- per maand euro voor de bestaande FOX-abonnees die de overstap maken naar Vodafone.

Wat zijn de mogelijkheden voor Vodafone klanten bij een prijsverhoging

Voor bestaande Vodafone klanten zal de prijs van het TV_basis pakket van €12,50 verhoogd worden naar €15 euro. Als huidig Vodafone klant heb je de mogelijkheid om kosteloos over te stappen met de komst van de prijsverhoging. Internet providers zijn verplicht om een kosteloze overstap aan te bieden bij een prijsverhoging binnen het contract. De kosteloze overstap geld in de periode voordat de prijsverhoging daadwerkelijk start. Vanaf 1 September zal het nieuwe basis-abonnement van Vodafone in gaan. Tot die tijd kan je als Vodafone abonnee kosteloos overstappen naar de beste internet provider met het goedkoopste abonnement.

Internet TV en bellen

20 Mbit DSL
60 zenders - 28 in HD
€ 0,09 per minuut

Prijs details

€ 39,50 p.m.
Geen activatie kosten
1ste 6 maanden € 20- p.m.

Maandprijs

€ 29,50

Meer Info
 

Waarom Telfort een goede internetprovider is

Maandag 15 Februari 2016

Waarom Telfort een goede internetprovider is

Als je op zoek bent naar een goede internetprovider, dan ben je bij Telfort aan het juiste adres. De dochteronderneming van KPN bied je namelijk kwaliteit voor een lage vaste prijs.

Extra voordeel bij internetprovider Telfort

Als goede internetprovider biedt Telfort vaste lage maandlasten. Zo misleiden ze je niet met hoge kortingsacties en behoud je altijd het overzicht van wat je per maand kwijt bent aan je abonnement. Bovendien kan je extra korting krijgen als je gebruik maakt van combivoordeel.

Als je een mobiel abonnement met internet en belminuten bij Telfort neemt en daarbij een internet, bellen en televisie abonnement, dan kun je kiezen uit de onderstaande voordelen.

Combivoordelen Telfort

Over het algemeen is de € 5,- korting per maand aan te raden als je een minder ruim budget hebt voor je abonnementen. Mocht dit niet heel veel uitmaken en kijk je veel televisie, dan is het gratis HBO pakket van Telfort wellicht iets voor jou. Hierbij krijg je de zenders HBO 1, 2 en 3 met de HBO Go App zodat je overal op je tablet, smartphone en laptop naar de beste films en series kunt kijken.

In aanmerking komen voor combivoordeel

Je komt in aanmerking voor combivoordeel als je:

 • Een DSL of glasvezel internet & tv abonnement hebt
 • Je een ZZP of particulier mobiel abonnement hebt afgenomen na 3 januari 2011 met een bel- en internetbundel
 • De abonnementen op hetzelfde adres geregistreerd zijn
Uitzonderingen waarmee je geen combivoordeel kunt ontvangen

Het is niet mogelijk om in aanmerking te komen voor combivoordeel als je:

 • Een prepaid abonnement hebt van Telfort
 • Een mobiel abonnement hebt afgenomen voor 3 januari 2011
 • Een zakelijk OpMaat abonnement hebt
 • Een mobiel abonnement bij een andere provider dan Telfort hebt

Mocht je overstappen van een andere provider naar Telfort, met nummerbehoud, dan gaat je combivoordeel pas in als je oude nummer is overgenomen.

De vaste lage prijs van Telfort met combivoordeel

Als je gebruik maakt van de € 5,- korting krijg je een zeer uitgebreid internet, bellen en tv abonnement voor een lage prijs. Voor een 40 Mbit/s abonnement betaal je dan gemiddeld slechts € 36,50 per maand. Hierbij profiteer je van goedkoop bellen en een uitgebreid televisie aanbod van ruim 70 zenders, waarvan 26 in HD. De korting geld zolang je contract van beide abonnementen loopt.

Provider Abonnement Aanbieding
Telfort internet 40 Mbit/s
70 zenders - 26 in HD
Goedkoop bellen
€ 36,50
Incl. combivoordeel
KPN internet 20 Mbit/s
70 zenders - 29 in HD
Goedkoop bellen
€ 40,00
Incl. combivoordeel
Ziggo internet 40 Mbit/s
70 zenders - 29 in HD
Goedkoop bellen
€ 45,95
Standaard prijs
De bovenstaande maandprijzen zijn exclusief eenmalige kosten en kortingsperiode.

Zoals je hierboven ziet is Telfort een goede keuze als internetprovider wanneer je een voordelig en kwalitatief abonnement wilt en gebruik maakt van combivoordeel. Bovendien regelt Telfort de overstap als je al een internetprovider hebt. Ze zorgen ervoor dat je niet met dubbele abonnementskosten komt te zitten. Als je wilt weten of Telfort beschikbaar is op jou adres, dan kun je via onze internet providers vergelijker achterhalen wat de maximum internetsnelheid op je adres is.

 

overstappen naar de beste internet provider

Dinsdag 20 Oktober 2015
Overstappen naar de beste internet provider is zeer eenvoudig en kan je veel geld en ergernissen besparen

Internet is in de huidige maatschappij niet meer weg te denken, voor velen wordt het tegenwoordig gezien als een belangrijke levensbehoefte. Het afnemen van internet kan via verschillende internetproviders, vaak heeft men keuze uit meer dan 5 providers die elk ook nog eens verschillende pakketten aanbieden. De internet provider waar momenteel internet van wordt afgenomen, hoeft nu niet meer de beste keuze te zijn. Welke internet provider voor jou de beste keuze is, hangt af van de verandering in je behoeftes.

Waarom overstappen naar de beste internet provider

Wat de reden is om over te stappen, kan per consument verschillen. De meest voorkomende redenen zijn de prijs of onvrede over de huidige internetprovider. Hoeveel men betaalt voor een internet pakket kan sterk verschillen tussen providers, de prijzen variëren van iets meer dan 20 euro per maand tot wel 60 euro per maand. Prijzen voor alles in 1 pakketten variëren van circa 30 euro tot ruim 90 euro per maand. Ben je ontevreden over de prijs van je huidige internetpakket, dan is het verstandig om over te gaan stappen naar een nieuwe internet provider. Door het overstappen kan je tevens gebruik maken van mooie kortingen, deze kortingen gelden vaak alleen voor nieuwe klanten en niet voor vaste klanten. Regelmatig overstappen loont dus zeker.
Een andere vaak voorkomende reden voor overstappen is onvrede over de huidige internetprovider. Deze onvrede kan zitten in de snelheid van het internet, kwaliteit van de televisieontvangst maar ook in de kwaliteit van de klantenservice. Ben je niet tevreden over je huidige internetsnelheid, dan is het aan te raden om over te stappen naar een provider die diensten levert over een ander soort netwerk. Heb je momenteel internet via adsl, dan kan je overstappen naar glasvezel of kabel, via deze netwerken zijn al hogere snelheden beschikbaar. Ben je minder tevreden met je huidige internet provider om een andere reden, kijk dan ook even naar de ervaringen van andere consumenten met andere internetproviders.

Hoe gaat het overstappen in zijn werk

Overstappen naar de beste internet provider wordt steeds makkelijker gemaakt. Waar je vroeger alles zelf moest regelen, doet je nieuwe internetprovider dit tegenwoordig voor je. Voor je gaat overstappen check je natuurlijk je huidige contract, let daarbij vooral op de contractduur die je hebt. Bij de meeste internetproviders sluit je een contract af van 1 jaar, maar enkele providers hanteren een contractperiode van wel 2 jaar. Het is belangrijk om te weten wanneer je contract afloopt, zo weet je namelijk wanneer er kan worden overgestapt naar een nieuwe internetprovider. Wil je al overstappen voordat je huidige internet contract is afgelopen, dan moet je een boete betalen. Deze boete is het aantal maanden van je contract die nog open staan, vermenigvuldigd met het maandbedrag. Loopt je contract binnen enkele maanden af, dan kan je gaan rondkijken voor een nieuwe internetprovider.De internetproviders waar je uit kunt kiezen zijn KPN, Telfort, XS4ALL, Ziggo, Vodafone, Tele2, Online en Fiber. Niet elke internetprovider levert in elk gebied zijn diensten, om er achter te komen welke internet providers bij jou diensten levert, doe je de postcodecheck. Je krijgt dan ook gelijk te zien welke internetsnelheden op jouw adres mogelijk zijn. Zodra je een nieuw abonnement hebt gekozen bij voor jou de beste internet provider, sluit je een nieuw contract af. Zodra je je gegevens als adres en telefoonnummer doorgeeft, wordt ook de vraag gesteld wat je huidige provider is. Daarnaast wordt eventueel gevraagd wat de einddatum is van je contract, het kan ook zijn dat je nieuwe internetprovider dit checkt, en wordt gevraagd of je gebruik wil maken van de overstapservice. Als je aangeeft dat je daar gebruik van wilt maken, regelt de nieuwe internetprovider voor de rest alles voor je. De overstap kan enkele weken duren, dus zet dit proces op tijd in gang.

 

Super snel internet in heel Nederland

Dinsdag 11 Augustus 2015
Snel internet in Nederland Het internet wordt in Nederland steeds sneller. Ruim 60 procent kan nu al gebruik maken van snel internet met 30Mbit of meer.

In de afgelopen jaren, maar zelfs ook in de afgelopen kwartalen, is er veel veranderd op de internetmarkt. Waren we enkele jaren geleden al blij met het feit dat we een internetaansluiting hadden, nu moet dat internet steeds maar sneller. Om aan deze consumentenbehoefte te voldoen zijn internetproviders ook continu bezig met het verbeteren van hun aansluitingen. Zo is internet provider KPN momenteel bezig met het toepassen van de technieken van vectoring en pairbonding waardoor ze in ieder geval 100Mbit over het ADSL netwerk kunnen bieden en is Ziggo al testen aan het doen voor 500Mbit over de kabel.

Door de verbeteringen van de netwerken, kunnen steeds meer mensen gebruik maken van snel internet. Inmiddels kan 62 procent van de consumenten al gebruik maken van een internetsnelheid van 30Mbit of hoger, vorig kwartaal was dit nog 46 procent. Vooral het aantal verbindingen tussen de 30Mbit en 100Mbit stijgen hard.
Inmiddels zijn er geen huishoudens meer die zeer traag internet hebben met een snelheid van onder de 2Mbit, echter moet nog wel 16 procent van de consumenten gebruik maken van een internetverbinding tussen de 2Mbit en 10Mbit.

De Europese doelstelling is om in 2020 alle huishoudens in Nederland een minimale verbinding van 30Mbit te kunnen leveren. Het percentage huishoudens met deze minimale verbinding is in de afgelopen kwartalen wel sterk gestegen. Echter om uiteindelijk aan dit plan te kunnen voldoen met er meer geïnvesteerd worden in de verbindingen in de buitengebieden maar de snelheid soms zelfs onder de 10Mbit blijft steken.

» Snelste internet
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 Volgende > Einde >>

Resultaten 1 - 14 van 98
 
U bent hier  :Home arrow Algemeen nieuws