De beste internet provider voor ouderen

vrijdag 06 mei 2016
De beste internet provider voor ouderen Voor ouderen is het vaak lastig om de beste internet provider te vinden die bij hun past. Ouderen hebben vaak andere behoefte dan jongeren wat het gebruik van internet betreft en dat wordt niet altijd benadrukt.Welke internet providers een goede keuze zijn voor ouderen

Jonge internet gebruikers hebben vaak een hoge internetsnelheid nodig en weinig tot geen televisie zenders omdat ze online televisie kijken of programma’s gebruiken zoals Netflix om films en series te streamen. Terwijl ouderen vaker met een minder hoge internetsnelheid prima uit de voeten kunnen en eerder behoefte hebben aan een uitgebreid televisie aanbod en een vaste telefoonlijn. Daarbij is het belangrijk dat de beste internet provider voor ouderen een goede klantenservice bieden en hulp bij de installatie van internet bellen en tv.

Tegenwoordig bieden de meeste internet providers een ruim aanbod aan televisie zenders aan bij internet, tv en telefonie. Toch zijn er nog enkele waarbij het televisie aanbod wat beperkter is bij de standaard pakketten, zoals bij Tele2 en Fiber het geval is. Een aantal geschikte internet providers voor ouderen zijn: Telfort, KPN, XS4ALL, Ziggo en Vodafone.

Waarom kiezen voor Vodafone als internet provider Vodafone internet voor ouderen

Vodafone is inmiddels een goed gevestigde internet provider in de Nederlandse markt en kenmerkt zich met een ruim aanbod aan televisie entertainment. Daarbij hebben zij een aparte afdeling voor internet, tv en telefonie die je kan raadplegen bij problemen. Bovendien wordt de installatie van je pakket gratis verzorgd door een monteur als je kiest voor internet, tv en telefonie. Met 60 televisie zenders en 28 zenders in HD is er altijd wel iets te zien op TV. Bovendien kan je de vaste telefoonlijn uitbreiden met pakketten voor extra veel belminuten en bieden ze goedkope abonnementen aan met 20 Mbit/s internet.

Internetprovider Abonnement Gemiddelde maandprijs
Vodafone 20 Mbit/s DSL
60 tv-zenders - 28 in HD
Goedkoop bellen
€ 29,50

Let wel op dat Vodafone alleen beschikbaar is wanneer de beste DSL verbinding aanwezig is op je adres. OP de meeste plaatsen in Nederland is dit beschikbaar met her en der een uitzondering in de buitengebieden en oude stadscentra. Je kan dit checken door bij Vodafone een internet check te doen met je postcode. In het geval dat Vodafone niet beschikbaar is, zijn Telfort, KPN of XS4ALL goede alternatieven.

» terug naar het overzicht van providers voor ouderen

Waarom kiezen voor Telfort als internet provider Telfort internet voor ouderen

Een reden om te kiezen voor Telfort is omdat zij een vaste lage prijs per maand aanbieden zonder verwarrende kortingsacties en je dus altijd weet wat je maandelijks kwijt bent. Daarnaast kan je kijken naar maar liefst 70 zenders, waarvan 31 in HD. Mocht je als oudere toch wat hipper zijn en een mobiel abonnement hebben, dan kan je overwegen om deze te nemen bij Telfort. Met combivoordeel krijg je namelijk maandelijks € 5,- korting op je abonnement als je internet, tv en vaste en mobiele telefonie combineert bij deze provider.

Internetprovider Abonnement Gemiddelde maandprijs
Telfort 40 Mbit/s DSL
70 tv-zenders - 31 in HD
Goedkoop bellen
€ 41,50

Voor de veelvuldige beller met de vaste telefoonlijn is het ook mogelijk om bij Telfort te kiezen voor onbeperkt bellen bij internet en televisie. Voor € 5,- per maand extra kan je onbeperkt bellen naar vaste nummers in Nederland. Als je ook onbeperkt wilt bellen naar mobiele nummers bij Telfort, dan moet je nog eens € 5,- per maand extra betalen hiervoor. Mocht je kinderen of kleinkinderen in het buitenland hebben, dan biedt Telfort ook onbeperkt bellen naar vaste nummers in 40 landen zonder startarief of kosten per minuut voor slechts € 5,- per maand extra.

» terug naar het overzicht van providers voor ouderen

Waarom kiezen voor KPN als internet provider KPN internet voor ouderen

KPN is een van de beste internet providers van Nederland als het aankomt op technische ondersteuning, het personeel van KPN is immers goed getraind op technische kennis. Daarbij kan je er van uit gaan dat KPN net dat stapje extra zet om je te helpen als er iets niet in orde is met je internet, tv of telefonie. Je betaalt bij KPN echter wel meer dan bij andere providers, ze bieden echter wel een uitgebreide combivoordeel aan met KPN Compleet. Als je dus een mobiel abonnement van KPN combineert met internet, tv en telefonie dan krijg je meerdere extra’s:

  • € 5,- korting per mobiel abonnement
  • Gratis HBO
  • 2x zoveel MB’s minuten en SMS-jes
  • Gratis onderling bellen met alle telefoonnummers op je adres
  • Onderling MB's delen
Internetprovider Abonnement Gemiddelde maandprijs
KPN 20 Mbit/s DSL
70 tv-zenders - 30 in HD
Goedkoop bellen
€ 42,50

Ook bij KPN kan je de vaste telefoonlijn uitbreiden met onbeperkte telefonie, let op dat dit in verhouding met Telfort iets minder voordelig is. Bij KPN heb je namelijk alleen de keuze uit een onbeperkt bellen naar vaste en mobiele nummers in Nederland en het buitenland als uitbreiding. Dit totaal pakket kost € 16,50 per maand extra. Een alternatief is om ervoor te kiezen alleen in het weekend en ’s avonds onbeperkt te bellen, dit kost € 9,50 per maand extra.

» terug naar het overzicht van providers voor ouderen

Waarom kiezen voor XS4ALL als internet provider XS4ALL internet voor ouderen

XS4ALL is een provider die bekend staat de beste service van heel Nederland aan te bieden met daarbij het laagste storingspercentage. Als je voor XS4ALL kiest als beste internet provider voor ouderen, dan krijg je ook nog eens een gratis tablet cadeau. Het enige nadeel van XS4ALL ten opzichte van de andere providers die geschikt zijn voor ouderen, is dat ze het minst voordelig zijn.

Internetprovider Abonnement Gemiddelde maandprijs
xs4all 20 Mbit/s DSL
90 tv-zenders - 28 in HD
Goedkoop bellen
€ 53,54

Hierbij moet wel gezegd worden dat als er glasvezel op je adres beschikbaar is, of later op je adres beschikbaar komt, dat dit dezelfde prijs krijgt als DSL internet en je dus kosteloos meer uploadsnelheid verkrijgt. Daarbij bieden ze veruit het uitgebreidste televisie pakket aan van alle internet providers bij een snelheid van 20 Mbit/s. Met 90 zenders mis je niets op televisie.

» terug naar het overzicht van providers voor ouderen
» vergelijk hier alle internet providers op basis van je postcode
 
< Vorige   Volgende >
 
U bent hier  :Home