De beste modems bij internet providers

vrijdag 13 mei 2016

De beste modems bij internet providersEen goed modem is essentieel om snel te kunnen internetten. Bij elke provider krijg je een modem in bruikleen. De internet provider die het beste modem aanbiedt is XS4ALL.

Er zitten verschillen tussen de aangeboden modems van de providers. Het is ook mogelijk om los een modem te kopen, dit is echter een stuk minder voordelig. Het is dus de vraag wie de beste internet provider is op basis van een modem.

De modems per internet provider op een rij

Tegenwoordig leveren providers een zogenoemde 2-in-1 modem. Dit betekent dat het kastje zowel functioneert als modem (voor de internetverbinding) en als router (voor draadloos internet). Tegenwoordig kunnen de meeste modems signalen uitzenden op zowel 2.4GHz als 5GHz. De nieuwere apparaten kunnen gebruik maken van het 5GHz netwerk, terwijl oudere apparaten enkel van het 2.4GHz netwerk gebruik kunnen maken. Het 5GHz is in veel gevallen sneller, een van die redenen is omdat hier minder apparaten op werken. Een nadeel van het 5GHz is echter dat het een minder groot bereik heeft.

Internet provider Modem Internetsnelheid Wifi-snelheid 5GHz beschikbaar
Tele2 modem Technicolor TG789bvn 1.000 Mbit/s 300 Mbit/s Nee
Online ZyXEL VMG 8324-B10A 1.000 Mbit/s 300 Mbit/s Ja
Telfort modem Experia box v8 1.000 Mbit/s 300 Mbit/s Nee
Ziggo modem Technicolor TC7210 1.000 Mbit/s 1.300 Mbit/s Ja
KPN Experia box v10 1.000 Mbit/s 1.300 Mbit/s Ja
Vodafone Huawei HG659 1.000 MBit/s 1.300 Mbit/s Ja
XS4ALL FRITZ! box 7490 1.000 Mbit/s 1.750 Mbit/s Ja

In bovenstaand overzicht zijn de meegeleverde modems van de providers op een rijtje gezet. Wat vooral belangrijk is voor een goed modem zijn de maximale snelheden voor zowel via Wifi en de kabel. Natuurlijk bepaalt je internet abonnement wat je maximale snelheid is, maar mocht deze hoger zijn dan dat van je modem of router, zou dat zonde zijn.

Op het gebied van bekabeld internet, zijn er geen verschillen tussen de internet providers. De maximale Wifi-snelheid verschilt echter wel. Zo kan je bij de internet providers Ziggo, KPN, Vodafone en XS4ALL een hogere maximale internetsnelheid behalen. Let er echter wel op dat providers tegenwoordig nog maar een maximale internetsnelheid van 500 Mbit/s via glasvezel aan kunnen bieden.

De meest gebruiksvriendelijke modems

Mocht je wat geavanceerdere instellingen willen toevoegen bij je modem, moet je goed op letten wat voor een modem je ontvangt van de provider. Niet elke modem is namelijk even uitgebreid. Zo kun je alleen bij de modems van Vodafone en XS4ALL een VPN-server opzetten. Bij de meeste modems is het wel mogelijk om een URL- of tijdsblokkering in te stellen. Met een URL blokkering zorg je ervoor dat bepaalde websitse niet bezocht kunnen worden via de verbinding van het desbetreffende modem. Met een tijdsblokkering kun je het internet rond een bepaald tijdstip uitschakelen.

Het voordeel van de modems van Online en XS4ALL is dat je de up- en downstream kunt beperken, daarnaast kun je ook computers en programma's prioriteren. Dit is vooral handig wanneer je veel online games speelt en streamt. Al met al biedt XS4ALL het meest uigebreide en meest gebruiksvriendelijke modem aan.

De beste locatie om een modem te plaatsen

Let er op dat de plaats van een modem ook erg belangrijk is. Zo is het aan te raden om je modem te plaatsen op een plek centraal in je huis, bijvoorbeeld in de woonkamer. Wanneer je het modem in een meterkast plaatst, zal je merken dat je minder snel internet ontvangt. Daarnaast kun je ook proberen om de antennes iest schuin te plaatsen, hierdoor stuurt het modem het Wifi-signaal beter uit, waardoor je een beter bereik zult hebben.

Internet provider XS4ALL biedt het beste modem aan

Wanneer je het beste modem van een internet provider wilt, is het aan te raden om te kiezen voor internet provider XS4ALL. Deze provider biedt de hoogste maximale internetsnelheden aan, en maakt gebruik van de nieuwste technieken. De internet provider biedt zowel glasvezel als DSL internet aan. Daarnaast biedt de provider ook 90 TV-zenders bij haar pakketten. Momenteel heeft XS4ALL ook nog een actie, waarbij je een gratis Spotify Premium account krijgt. Het voordeligste pakket van XS4ALL is gemiddeld 53,54 per maand, dit is inclusief 20 Mbit/s DSL internet. Glasvezel internet met een internetsnelheid van 100 Mbit/s is verkrijgbaar vanaf 69,29 gemiddeld per maand.

Internet provider Bundel Type internet Gemiddelde maandprijs
Vodafone 500 Mbit/s
60 TV-zenders
9 ct per minuut
Glasvezel 56,-
Ziggo modem 300 Mbit/s
115 TV-zenders
10 ct per minuut
Kabel 68,66
KPN 500 Mbit/s
70 TV-zenders
10 ct per minuut
Glasvezel 71,25
XS4ALL 500 Mbit/s
90 TV-zenders
10 ct per minuut
Glasvezel 76,79

In het bovenstaande overzicht zijn de vier internet providers te zien met de beste modems. Zowel Vodafone als KPN en XS4ALL bieden glasvezel internet aan. Ziggo is de enige internet provider die kabel internet aanbied. Met glasvezel kun je de hoogste internetsnelheden behalen. Let wel op dat glasvezel nog niet overal beschikbaar is. Vodafone biedt het voordeligste abonnement aan met glasvezel internet en een goed modem. Wil je het beste modem, dan is het aan te raden om te kiezen voor XS4ALL

Vergelijk hier de beste internet providers met de postcode check
 
< Vorige   Volgende >
 
U bent hier  :Home