Snelste internet provider nieuws

Sneller en goedkoper glasvezel bij T-Mobile

Sneller en goedkoper glasvezel bij T-Mobile

Vanaf vandaag heeft T-Mobile voor veel Nederlanders de glasvezel abonnementen goedkoper gemaakt. Voorheen werd er alleen een korting gegeven op glasvezel wanneer een aansluiting binnen het eigen glasvezel netwerk lag. Nu geld dit ook voor aansluitingen binnen het KPN netwerk.

T-Mobile levert glasvezel diensten via een eigen netwerk en het KPN netwerk. Binnen het eigen netwerk kreeg men € 5,- per maand korting. Deze korting gaat nu omlaag naar € 4,- per maand, maar daar komt wel bij dat iedereen in Nederland deze korting geniet.

Tijdelijk actieaanbod voor 750 Mbit glasvezel

Bij T-Mobile kan je nu een glasvezel abonnement krijgen tot 750 Mbit, indien je glasvezel aansluiting deze snelheid ondersteunt. Het oude abonnement van 500 Mbit wordt verhoogd naar 750 Mbit en kost nu tijdelijk slechts € 37,50 per maand. Het 100 Mbit glasvezel abonnement kost € 35,- per maand, je krijgt dus 650 Mbit meer internetsnelheid voor slechts € 2,50 per maand.

Glasvezel Internet Actie

750 Mbit up en down

Prijs details

€ 37,50 p.m.
Activatiekosten € 0,-

Maandprijs

€ 37,50

Meer Info

Hoelang de actie van T-Mobile loopt is niet bekend, wees er dus snel bij en profiteer minimaal ιιn jaar lang van dit goedkope tarief voor glasvezel internet.

Glasvezel internet vergelijken

Als je een van de gelukkige bent met een glasvezel aansluiting dan kan je bij ons glasvezel internet vergelijken. Hier zie je direct of het beste glasvezel abonnement van T-Mobile op je adres beschikbaar is en welke providers nog meer glasvezel abonnementen aanbieden.

Internet via telefoonlijn iets minder voordelig bij T-Mobile

De abonnementen die T-Mobile levert via de telefoonlijn (ook wel bekend als DSL internet) stijgen iets in prijs. De 50 Mbit abonnementen stijgen met € 0,50 per maand en de 100 Mbit abonnementen met € 1,50 per maand.

 

KPN maakt DSL internet nog sneller

Woensdag 09 Maart 2016 (Laatst geupdate op dinsdag 15 maart 2016)

Internetprovider KPN heeft tijdens zijn Capital Markets Day aangekondigd dat zij nog sneller DSL internet aan gaan bieden in 2016.

KPN maakt DSL internet nog sneller

KPN is volledig eigenaar van het kopernetwerk in Nederland waarmee DSL internet geleverd wordt. Dit type internet weet momenteel al snelheden te behalen tot 100 Mbit/s. Het voordeel van DSL internet is dat het zeer goedkoop is in vergelijking met kabel of glasvezel internet.

Snel internet voor bijna alle Nederlanders toegankelijk

De hoge snelheden van DSL zijn mogelijk door de investeringen van internetprovider KPN in betere internet technieken zoals VDSL vectoring en pair bonding. Bij pair bonding worden twee koper kabels gekoppeld om de dubbele internetsnelheid te realiseren. Momenteel zijn de hoge snelheden al op veel plaatsen in Nederland beschikbaar. Hieronder zie je een schema met de plannen van KPN om de beschikbaarheid onder huishoudens uit te breiden:

Snelheid Begin 2016 Eind 2016
40 Mbit/s - VDSL2 85 % 90 %
100 Mbit/s - VDSL2 68 % 85 %
200 Mbit/s - Pair bonding of Vplus 59 % 70 %
Het aantal % geeft aan voor hoeveel Nederlandse huishoudens een bepaalde snelheid beschikbaar is.

Met deze hoge landelijke dekking loopt KPN voorop in vergelijking met andere Europese landen op het gebied van snel internet. In de agenda van de Europese Unie staat namelijk dat in 2020 alle Europese landen minimaal 30 Mbit/s beschikbaar moet zijn en de helft van de landen minimaal 100 Mbit/s aan moet kunnen bieden.

DSL internet bijna even snel als kabel en glasvezel internet

DSL internet lijkt steeds dichter in de buurt te komen van de snelheden die kabel en glasvezel internet weten te behalen. Zo is er bij glasvezel maximaal 500 Mbit/s mogelijk via het KPN netwerk en biedt Ziggo abonnementen aan met 200 Mbit/s via het kabelnetwerk. Met de nieuwe Vplus techniek die toegepast kan worden op DSL internet via het kopernetwerk, heeft KPN al een snelheidsrecord gezet in 2015 van maar liefst 230 Mbit/s zonder het toepassen van pair bonding. Als KPN pair bonding weet toe te passen met Vplus, dan zijn er snelheden van 400 Mbit/s via DSL mogelijk.

Het snelste DSL internet krijgt voorkeur boven glasvezel

Aantal nieuwe glasvezelaansluitingen

Met de nieuwe Vplus techniek weet KPN het aantal Mhz in de koperkabel te verhogen van 17 naar 30+ Mhz. Het verhogen van het aantal Mhz wordt mede mogelijk gemaakt doordat KPN FTTC gebruikt. Dit houdt in dat er vanuit de wijkcentrale een glasvezel kabel naar de straatkasten loopt. Bij de straatkasten worden er vervolgens koperkabels naar de woningen aangesloten. Met de tussenkomst van een glasvezelkabel naar de straatkasten wordt het snelheidsverlies door de afstand tussen woning en wijkcentrale verholpen.

Het is dan ook niet gek dat KPN de FTTH uitrol verminderd heeft in de laatste maanden. Glasvezel kabels tot aan de woning aanleggen is namelijk minder voordelig en lijkt niet zozeer meer nodig te zijn door de hoge snelheden van DSL internet, het snelste internet van Nederland kan wellicht vervangen worden door DSL. KPN geeft zelf aan dat zij de focus gaan leggen op FTTC zodat ook hun mobiel netwerk sneller internet kan gaan leveren.

Snel internet voor een lage prijs

Momenteel kan je al snel internet via DSL krijgen tot 100 Mbit/s. Veel internetproviders bieden deze snelheid al via het KPN netwerk aan voor een lage prijs. Enkele voorbeelden hiervan zie je in het onderstaand overzicht:

Internetprovider Snelheid Maandprijs
Tele2 internet 100 Mbit/s down
20 Mbit/s up
€ 23,50
Fiber internet 100 Mbit/s down
30 Mbit/s up
€ 27,86
KPN internet 100 Mbit/s down
30 Mbit/s up
€ 39,38
De maandprijs is het gemiddelde wat je per maand kwijt bent aan je internet abonnement, hierbij zijn eenmalige kosten en kortingsacties verrekend met de totaal prijs en gedeeld door het aantal maanden in het contract.

Als je goedkoop uit wilt zijn en gebruik wilt maken van het snelste internet via DSL, dan kan je het beste kiezen voor Tele2 of Fiber. Het voordeel van Fiber is dat je een hogere uploadsnelheid krijgt dan bij Tele2. Bij KPN krijg je vrijwel hetzelfde internet geleverd aangezien Tele2 en Fiber hun diensten leveren via het KPN netwerk. Met onze internet providers vergelijker kun je achterhalen of dit snelle internet ook op jou adres beschikbaar is.

 

De beste glasvezel provider van dit moment

Maandag 11 Januari 2016
De beste glasvezel provider van dit momentHet aanbod van glasvezel providers is de laatste jaren flink gestegen. Nog niet iedereen heeft toegang tot glasvezel, maar er wordt hard gewerkt aan de uitbreiding van het netwerk.

Een hoge internetsnelheid via glasvezel

Glasvezel internet is de snelste internet verbinding van dit moment en is te herkennen aan de gelijke download- en uploadsnelheid. Met een maximale snelheid van 500 Mbit/s is glasvezel 2,5 keer sneller dan kabel internet. Vaak is deze snelheid niet voor iedereen noodzakelijk. Je kan bovendien veel geld besparen door een abonnement te nemen met een lagere snelheid, die beter bij je verbruik past. Voor huishoudens van 2 tot 6 personen is 100 Mbit/s vaak voldoende om op meerdere apparaten tegelijk ongestoord gebruik te kunnen maken van internet.

Glasvezel internet in Nederland

De vraag naar glasvezel internet neemt nog steeds toe. Uit onderzoek van Telecompaper blijkt dat 6% van de Nederlanders zonder glasvezel toch graag aangesloten willen worden op het netwerk. Daarnaast heeft 4% van de Nederlandse bevolking zich ingeschreven bij een van de initiatieven om glasvezel aan te leggen. Er wordt nog steeds gewerkt aan de uitbreiding van het netwerk in Nederland. Begin vorig jaar had 30% toegang tot glasvezel en de verwachting was dat dit eind 2015 met 10% zou stijgen.

Momenteel is glasvezel voornamelijk beschikbaar in de nieuwbouwwijken en randgemeenten van grote steden. Het aanbod in dorpen en buitengebieden wordt ook steeds verder uitgebreid. De gemeenste beslist samen met een provider, die een glasvezelnetwerk kan aanleggen, of er glasvezel internet in een bepaalde wijk komt. Daarnaast kan de vraag van wijkbewoners invloed hebben op de beslissing om wel/niet een glasvezelnetwerk aan te leggen.

Door je postcode in te voeren in onze glasvezel providers vergelijker kan je gemakkelijk checken of er al glasvezel beschikbaar is op jouw woonadres. Bovendien kan je op deze manier gemakkelijk de verschillende glasvezel providers met elkaar vergelijken op basis van pakket en prijs. Er is namelijk een groot aanbod van pakketten bij de verschillende providers. In dit artikel zullen we de beste glasvezel providers uitlichten voor internet, internet en tv en internet, tv en bellen.

Beste glasvezel provider

De beste glasvezel provider met alleen internet is KPN. Zij leveren glasvezel internet met een snelheid van 100 Mbit/s voor € 38,13 per maand. De gemiddelde maand prijzen van Fiber en Vodafone zijn hoger, ondanks de kortingen die zij aanbieden bij een glasvezel internet abonnement. Bovendien biedt KPN een gratis aansluiting voor vast bellen aan. Voor bellen met de vaste lijn betaal je bij KPN € 0,10 per minuut.

Internet provider Glasvezel pakket Maandprijs
KPN 100 Mbit/s
Gratis aansluiting voor vast bellen
€ 38,13
Fiber 100 Mbit/s
1e 6 maanden € 10,00 korting p.m.
€ 42,86
Vodafone 100 Mbit/s
€ 5,00 extra korting p.m. in een Vodafone levergebied
€ 43,13
De bovenstaande maandprijzen zijn de gemiddelde kosten voor een internet abonnement, hierbij zijn de eenmalige kosten en kortingsacties verrekend en zijn de totale kosten gedeeld door het aantal maanden in het contract.

Beste glasvezel provider voor internet en televisie

KPN is de beste glasvezel provider voor een internet en televisie, gevolgd door Tele2 en Fiber. KPN en Tele2 zijn de enige glasvezel providers die een gratis aansluiting voor vast bellen bij het internet en televisie abonnement aanbieden. Bij Tele2 moet je bij betalen voor interactieve tv, bovendien is hun zenderaanbod niet heel uitgebreid. Het zenderaanbod van KPN is het meest uitgebreid, bovendien heb je met dit abonnement toegang tot interactieve tv en begin gemist. Voor € 7,50 per maand meer kan je het KPN abonnement aanvullen met een voordelig Spotify Premium account.

Bij glasvezel provider Fiber krijg je momenteel een mooi welkomstcadeau bij internet en televisie. De inhoud van dit welkomstcadeau kan je zelf invullen door te kiezen uit: 1 jaar gratis FOX Sports Eredivisie, extra korting op het abonnement, korting op een monteur of korting op een 2e HD ontvanger.

Internet provider Glasvezel pakket Maandprijs
KPN 100 Mbit/s
Gratis aansluiting voor vast bellen
60 tv-zenders - 28 in HD
Interactieve tv en Begin gemist
€ 43,75
Tele2 100 Mbit/s
Gratis aansluiting voor vast bellen
20 tv-zenders - 15 in HD
€ 49,58
Fiber 100 Mbit/s
35 tv-zenders - 12 in HD
Interactieve tv
Welkomstactie
1e 6 maanden € 10,00 korting p.m.
€ 52,86
De bovenstaande maandprijzen zijn de gemiddelde kosten voor een internet abonnement, hierbij zijn de eenmalige kosten en kortingsacties verrekend en zijn de totale kosten gedeeld door het aantal maanden in het contract.

Beste glasvezel provider met internet, tv en bellen

Naast dat KPN de beste glasvezel provider is bij los internet en internet en televisie, staan zij ook op nummer 1 bij het internet, tv en bellen pakket. De reden hiervan is dat KPN de maandprijs van het internet, tv en bellen pakket gelijk is aan de prijs van internet en televisie, waardoor dit het goedkoopste glasvezel abonnement is met 100 Mbit/s.

Internet provider Glasvezel pakket Maandprijs
KPN 100 Mbit/s
Bellen €0,10 per min.
60 tv-zenders - 28 in HD
Interactieve tv en Begin gemist
€ 43,75
Vodafone 100 Mbit/s
Bellen €0,09 per min.
60 tv-zenders - 28 in HD
Interactieve tv
€ 46,00
Tele2 100 Mbit/s
Bellen €0,09 per min.
20 tv-zenders - 15 in HD
€ 49,58
De bovenstaande maandprijzen zijn de gemiddelde kosten voor een internet abonnement, hierbij zijn de eenmalige kosten en kortingsacties verrekend en zijn de totale kosten gedeeld door het aantal maanden in het contract.

KPN is de goedkoopste aanbieder van de verschillende glasvezel abonnementen met 100 Mbit/s. Zij bieden het glasvezel niet alleen aan voor een lage prijs, ook het aanbod van het aantal tv-zenders en de toegang tot interactieve tv is erg goed. Ben je op zoek naar een glasvezel abonnement met een lagere snelheid, dan kan je terecht op onze pagina met beste glasvezel providers, waar verschillende abonnementen van 50 Mbit/s worden vergeleken.

 

De beste internet provider die bij jou verbruik past

Dinsdag 22 December 2015

De beste internet provider die bij jou verbruik pastBij het kiezen van de beste internet provider voor jou persoonlijk verbruik is het handig om te weten hoeveel internetsnelheid je nodig hebt om ongestoord te kunnen internetten.

De beste internet provider met de juiste snelheid kiezen

De internetsnelheid van een abonnement wordt aangeduid in Mbit/s. Het is goed om te weten dat Mbit/s niet hetzelfde is als MB/s. De laatste staat namelijk voor de opslagruimte op je computer, tablet of smartphone en voor de grote van een bepaald bestand. Als het gaat om internet zijn Mbit/s en MB/s wel met elkaar verbonden. Hoe hoger het aantal Mbit/s, hoe meer MB je per seconde via het internet kan binnenhalen of versturen. Wanneer je dus een abonnement hebt met een lage internetsnelheid kan het lang duren voor je een groot bestand hebt gedownload.

Internet providers bieden tegenwoordig abonnementen aan met uiteenlopende internetsnelheden van 10 tot wel 500 Mbit/s. Voor snel internet betaal je vaak meer en het is lang niet altijd nodig om een abonnement af te sluiten met het snelste internet. Door eerst na te gaan hoeveel gebruik je ongeveer maakt van het internet en hier een passende internet provider bij te kiezen, kan je veel geld besparen.

Benodigde internetsnelheid afhankelijk van je verbruik

Wanneer je op internet zit ben je vaak met meerdere dingen tegelijk bezig. Je opent je mail, luistert naar muziek en ondertussen ben je een groot bestand aan het downloaden. In zo’n geval zal de internetsnelheid zich tussen deze verschillende taken verdelen. Om inzicht te krijgen in de hoogte van jouw persoonlijk verbruik vind je hieronder een tabel waarin staat aangeven hoeveel snelheid een bepaalde taak per MB verbruikt.

Taak Verbruik
Mailen / Internetten 1 - 2 Mbit/s
Social Media 1 - 2 Mbit/s
Muziek luisteren (Spotify) 1,6 Mbit/s
Skype 4 Mbit/s
Interactieve TV 4 - 8 Mbit/s
Films streamen 12 - 25 Mbit/s
Online Gamen 4 - 12 Mbit/s
Dit is ongeveer het verbruik voor 1 persoon.

Internet verbruik per huishouden

De benodigde internetsnelheid hangt niet alleen af van je persoonlijk verbruik, maar ook van het aantal mensen waarmee je een internetverbinding deelt. Wanneer je met meerdere personen tegelijk op meerdere apparaten gebruik maakt van het internet, zal de internetsnelheid zich tussen deze verschillende apparaten verdelen.

Lichte internetgebruikers

Voor eenpersoonshuishoudens, die het internet voornamelijk gebruiken om te mailen of internetten, is 20 Mbit/s vaak voldoende. Het is dan niet nodig een abonnement af te sluiten met een enorm hoge snelheid, want dit verschil merk je nauwelijks wanneer je enkel aan het internetten bent. Tele2 is momenteel de beste internet provider van een internet, bellen en TV pakket met 20 Mbit/s. Voor € 26,50 per maand krijg je naast voldoende internetsnelheid, bellen voor € 0,09 per minuut en 20 TV-zenders, waarvan 15 in HD.

Gemiddelde internetgebruikers

Gemiddelde huishoudens tot 6 personen hebben vaak meerdere apparaten die aangesloten zijn op het internet. Wanneer het internet vooral gebruikt wordt om te mailen, internetten, YouTube video’s te streamen en te Skypen is een snelheid van 50 Mbit/s vaak genoeg. Wanneer de mensen in jouw huishouden intensiever gebruik maken van internet, door bijvoorbeeld interactieve tv te kijken en films te streamen is het beter om een abonnement van 80 Mbit/s te nemen.

Naast goedkope 20 Mbit/s abonnementen biedt Tele2 ook 50 Mbit/s abonnementen aan voor een lage prijs van € 28,75 per maand. Voor een abonnement met een snelheid van 80 Mbit/s is Vodafone de beste internet provider van dit moment. Je betaald € 39,50 per maand voor een internet, bellen en tv abonnement, met een beltarief van € 0,09 per minuut en 60 TV-zenders waarvan 28 in HD.

Zware internetgebruikers

Wanneer je met meer dan 6 personen samenwoont is een abonnement van minstens 100 Mbit/s aan te raden. Met deze snelheid kan je ongestoord mailen, muziek luisteren, interactieve TV kijken op meerdere apparaten tegelijk. Afhankelijk van je verbruik kan je er voor kiezen een internet abonnement te nemen met een hogere snelheid. Dit kan handig zijn wanneer de personen in jouw huishouden regelmatig grote bestanden downloaden of online gamen.

Bij KPN krijg je voor € 43,75 per maand een 100 Mbit/s glasvezel abonnement voor internet, bellen en tv. Hierbij krijg je 60 TV-zenders waarvan 28 in HD en het beltarief is € 0,10 per minuut. Je kan er ook voor kiezen een abonnement voor kabel internet af te sluiten. Ziggo is de beste internet provider voor kabel internet en levert een snelheid van 120 Mbit/s voor € 48,91 per maand. Verder bestaat het abonnement uit 60 TV-zenders waarvan 27 in HD en krijg je toegang tot een database van 1000 gratis films en afleveringen van series. Het beltarief voor dit abonnement is € 0,10 per minuut.

Op onze website is het mogelijk de verschillende internet abonnementen te vergelijken. Je kan gemakkelijk de gewenst internet snelheid aangeven, waarna een overzicht wordt getoond van beste internet providers en abonnementen.

 

De snelste internet provider van Nederland

Woensdag 09 September 2015
De snelste internet provider van Nederland Het is lastig om de snelste internet provider van Nederland te bepalen. Dit hangt van het verbindingstype en een aantal factoren af.

Snelste ADSL internet provider van Nederland

In veel gevallen zien we dat de snelste internet provider van Nederland, die gebruik maakt van DSL, verschillende technieken per abonnement gebruikt. Zo hanteert onder andere internet provider Tele2 de ADSL techniek bij hun 20 Mbit/s abonnement. Het nadeel hiervan is dat de internetsnelheid beοnvloed wordt door de afstand tussen het adres en de wijkcentrale. Met VDSL wordt de theoretische maximum snelheid veel vaker behaald ten opzichte van ADSL. Daarbij is een snelheid tot wel 100 Mbit/s te halen met de VDSL internet techniek, bij ADSL is dit slechts 20 Mbit/s.

Het is wel zo dat de afstand tussen de wijkcentrale en het huisadres bij VDSL internet, maximaal 3,5KM mag zijn. Bij ADSL internet is dit ongeveer 6KM. Vooral in de buitengebieden is het nadeel dat men in veel gevallen beperkt is tot ADSL internet omdat de wijkcentrale te ver weg ligt.

Momenteel zijn KPN en XS4ALL de snelste internet providers van Nederland die gebruik maken van het snelle VDSL internet. Zij bieden momenteel als enige een 100 Mbit/s VDSL internet abonnement aan.

Internet provider Internet snelheid Maandprijs
KPN 100 Mbit/s VDSL € 37,50
Inclusief korting en eenmalige kosten
XS4ALL 100 Mbit/s VDSL € 51,17
Inclusief korting en eenmalige kosten

Wanneer je gebruik wilt maken van de snelste internet provider van Nederland die DSL internet aanbiedt, dan kun je het beste kiezen voor KPN. Zij bieden het goedkoopste 100 Mbit/s internet abonnement aan. Het enige verschil met XS4ALL is dat deze provider een gratis 250 MB databundel aan zijn klanten aanbiedt. Om te achterhalen of je deze internetsnelheid kunt behalen, dan kun je de postcodecheck uitvoeren.

Snelste kabel internet provider van Nederland

Ziggo is de snelste en ook de enige kabel internet provider van Nederland. Sinds de fusie met UPC is er geen keuze meer tussen kabel aanbieders. Dit heeft er wel voor gezorgd dat Ziggo een hogere internetsnelheid is gaan aanbieden aan haar klanten. Kabel internet biedt momenteel 200 Mbit/s download en 20 Mbit/s upload als hoogst haalbare snelheid voor consumenten. Voor zakelijk gebruik zijn snelheden tot wel 1000 Mbit/s mogelijk, dit komt neer op een bestand downloaden met 125 MB/s. Als consument zijnde is het maximaal haalbare een downloadsnelheid van 25 MB/s.

Waar je wel rekening mee moet houden bij internet provider Ziggo, is dat je standaard televisie moet afnemen bij een internet abonnement. Ziggo heeft standaard drie pakketten die ze aanbieden, het start, complete en max pakket.

Internet provider Internet snelheid Maandprijs
Ziggo Logo 40 Mbit/s Kabel € 42,22
Inclusief korting en eenmalige kosten
Ziggo Logo 120 Mbit/s Kabel € 46,73
Inclusief korting en eenmalige kosten
Ziggo Logo 200 Mbit/s Kabel € 53,73
Inclusief korting en eenmalige kosten

Je kunt ervoor kiezen om een “los internet abonnement” te kiezen bij Ziggo, hierbij zit dan wel analoge televisie inbegrepen.

Snelste glasvezel internet provider van Nederland

Glasvezel internet is en blijft voorlopig het snelste internet van Nederland. Deze internet techniek biedt je een symmetrische download- en uploadsnelheid. De maximaal haalbare internetsnelheid voor glasvezel op dit moment is 500 Mbit/s. Dit komt neer op een download- en uploadsnelheid van 62,5 MB/s, een Blu-ray film is hiermee binnen enkele ogenblikken gedownload.

Wanneer je deze hoge snelheid wilt hebben is dat afhankelijk van de glasvezel beschikbaarheid op je adres. Deze kun je checken met onze postcodecheck voor de beste internet provider. Slechts een paar internet providers bieden een abonnement aan met 500 Mbit/s, dit zijn: Vodafone, KPN en XS4ALL.

Internet provider Internet snelheid Maandprijs
Vodafone 500 Mbit/s Glasvezel € 50,63
Inclusief korting en eenmalige kosten
KPN 500 Mbit/s Glasvezel € 51,25
Inclusief korting en eenmalige kosten
XS4ALL 500 Mbit/s Glasvezel € 63,92
Inclusief korting en eenmalige kosten

Al met al kunnen we dus stellen dat Vodafone, KPN en XS4ALL de snelste internet providers van Nederland zijn. Bij Vodafone ben je het goedkoopste uit per maand voor een snel glasvezel abonnement. Het voordeel van KPN is echter dat je gebruik kunt maken van de 13 miljoen wifi hotspots. XS4ALL is het minst voordelig van de internet providers die snel internet aanbieden. Hierbij krijg je dan weer wel een 250 MB databundel voor mobiel internet.

 

De beste glasvezel provider van 2015

Dinsdag 01 September 2015
De beste glasvezel provider van 2015Glasvezel internet is het snelste internet op de markt dankzij de hoge symmetrische download- en uploadsnelheid.

Beschikbaarheid glasvezel internet

Glasvezel internet wordt op steeds meer plaatsen in Nederland beschikbaar gestelt. Met name is in Brabant al fors geοnvesteerd in deze internet techniek. Daarbij is zelfs een initiatief gestart om glasvezel internet in de buitengebieden van Midden-Brabant aan te bieden. Het gaat hierbij om de buitengebieden van Baarle-Nassau, Alphen-Chaam, Gilze en Rijen, Dongen, Waalwijk, Heusden, een deel van Den Bosch, Vught, Haaren, een deel van Oisterwijk, Tilburg en Goirle. Geοnteresseerden kunnen meer informatie hierover vinden opmidden-brabantglas.nl en zich eventueel inschrijven om aan te geven dat zij glasvezel internet in het buitengebied willen hebben.

Glasvezel internet vind je met name in nieuwbouwwijken en in de steden. Ga je dus in een nieuwbouwwijk wonen, dan is er een grote kans dat je glasvezel kunt afnemen bij de beste glasvezel provider. De glasvezel beschikbaarheid op je adres kun je checken met onze glasvezel internet vergelijker. Deze tool checkt niet alleen of glasvezel beschikbaar is, maar biedt je tevens inzicht in de maximaal haalbare internetsnelheid. Met glasvezel heb je een even snelle download- als uploadsnelheid.

Beste glasvezel provider 2015

Veel internet providers in Nederland kunnen glasvezel internet aanbieden, het is echter nog de vraag wie de beste glasvezel provider van 2015 is. De snelheid van glasvezel komt in alle soorten en maten, denk hierbij aan 50, 100 en 500 Mbit/s. Met name bij de 50 Mbit/s vind je het goedkoopste glasvezel internet abonnement. Glasvezel providers Fiber, Vodafone, KPN, Online en Telfort bieden allemaal een snelheid aan vanaf 50 Mbit/s in 2015. De hoge snelheid kan oplopen tot maar liefst 500 Mbit/s, dit komt neer op 62,5 MB/s bestandsoverdracht via het internet.

Wanneer je voor internet, bellen en TV kiest met glasvezel, dan is het raadzaam om alle diensten af te nemen bij dezelfde glasvezel provider. In veel gevallen krijg je extra korting wanneer je alle diensten afneemt. Zo biedt Vodafone € 20,- korting per maand gedurende de eerste zes maanden als je kiest voor internet, bellen en TV. Bij Fiber is het zo dat je € 10,- korting per maand krijgt gedurende de eerste zes maanden. Degene die het meest met voordeel stunt is KPN, bij deze glasvezel provider betaal je slechts € 34,95 per maand gedurende de eerste zes maanden, ongeacht het pakket dat je kiest. Online is de laatste glasvezel provider die korting hanteerd bij zijn internet, bellen en TV pakket. Telfort biedt over het algemeen geen korting aan en hanteerd een vaste lage prijs.

Om te beslissen wie de beste glasvezel provider van 2015 is, bekijken we per snelheids categorie wie de drie goedkoopste zijn. De snelheden delen we op in 50 Mbit/s, 100 Mbit/s en 500 Mbit/s, dit zijn de meest gangbare internetsnelheden voor glasvezel.

Beste glasvezel provider voor 50 Mbit/s

Fiber is de goedkoopste glasvezel provider voor een 50 Mbit/s compleet pakket in 2015. Via onze website kun je namelijk zes maanden korting krijgen i.p.v. de gebruikelijke drie maanden. Vodafone is de beste keus voor een glasvezel pakket, zij bieden het meest uitgebreide TV pakket aan waarvan bijna dertig zenders in HD kwaliteit.

Internet provider Glasvezel pakket Maandprijs
Fiber 50 Mbit/s
35 zenders - 12 in HD
8 cent naar mobiel en vast
€ 40,78
Vodafone 50 Mbit/s
57 zenders - 27 in HD
9 cent naar mobiel en vast
€ 41,00
Online 50 Mbit/s
59 zenders - 18 in HD
10 cent naar mobiel en vast
€ 46,23

Beste glasvezel provider voor 100 Mbit/s

De beste glasvezel provider van 2015 voor een compleet pakket met 100 Mbit/s, is te vinden bij KPN. Zij zijn slechts € 0,25 per maand minder goedkoop dan Vodafone, maar ze bieden wel een heel uitgebreid televisie aanbod aan met maar liefst 60 televisie zenders waarvan 20 in HD. Daarbij is het bij KPN mogelijk om extra korting te krijgen via combivoordeel als je tevens een mobiel abonnement bij deze glasvezel provider hebt.

Internet provider Glasvezel pakket Maandprijs
Vodafone 100 Mbit/s
57 zenders - 27 in HD
9 cent naar mobiel en vast
€ 43,50
KPN 100 Mbit/s
60 zenders - 20 in HD
10 cent naar mobiel en vast
€ 43,75
Fiber 100 Mbit/s
76 zenders - 22 in HD
8 cent naar mobiel en vast
€ 50,78

Beste glasvezel provider voor 500 Mbit/s

Het is niet overal in Nederland te krijgen, maar het is zeker mogelijk met glasvezel internet, een snelheid tot maar liefst 500 Mbit/s. Slechts een paar glasvezel providers bieden deze internet snelheid aan. Let wel op dat je hier een fors bedrag per maand voor moet betalen. Vodafone biedt hiervan het goedkoopste alternatief met een uitgebreid TV pakket, zij zijn dan ook de beste glasvezel provider van 2015 voor het aller snelste internet.

Internet provider Glasvezel pakket Maandprijs
Vodafone 500 Mbit/s
57 zenders - 27 in HD
9 cent naar mobiel en vast
€ 53,50
KPN 500 Mbit/s
60 zenders - 20 in HD
10 cent naar mobiel en vast
€ 56,25
XS4ALL 500 Mbit/s
80 zenders - 26 in HD
10 cent naar mobiel en vast
€ 67,17
» Hier kun je checken of glasvezel internet op jou adres beschikbaar is
 
 
U bent hier  :Home arrow Snelste