Snelste internet provider top 3

Grote kans dat internet snelheid een belangrijke factor voor je is bij het afsluiten van een internet abonnement. Wie wil niet makkelijk websites kunnen laden, data kunnen down- en uploaden en video's kunnen streamen zonder constante haperingen of onderbrekingen?

Vooral wanneer je huishouden uit meerdere personen bestaat en jullie allemaal optimaal van het internet gebruik willen maken is internetsnelheid een must toch?

Is een goedkoop abonnement niet per definitie het belangrijkste voor je, maar snelheid wel? Check dan hieronder eens de beste deals voor snelste internet provider. Wij hebben een top 3 klaargezet voor je van het snelste internet van dit moment per type internetverbinding.

Navigeer naar :

Snelste internet provider

Wie op zoek is naar snel internet, kan zijn hart ophalen. Tegenwoordig is super snel internet op heel veel adressen te krijgen. Bovendien hebben veel providers de afgelopen tijd ge๏nvesteerd in het ophogen van hun internetsnelheden.

Zo heeft Ziggo onlangs nog haar snelste internetsnel leverbaar verhoogd van 300 Mb/s naar 400 Mb/s over de kabel. Het snelste ADSL internet leverbaar is 100 MB/s en het snelste glasvezel dat je momenteel kunt krijgen is 600 MB/s.

Om je meteen een goed beeld te geven welke providers het snelste internet van dit moment aanbieden, hebben we de top 3 voor je klaargezet.

Snelste ADSL internet provider

Los ADSL internet van NLEx is scherp geprijsd. Je betaalt alleen de laatste drie maanden de volledige abonnementsprijs van €32,45, de overige 9 maanden betaal je slechts €29,95. Met 100 MB/s geleverd over het KPN netwerk hoef je je geen zorgen te maken over traag internet. Van NLEx krijg je er bovendien een gratis wifi-versterker bij. Zo kun je je Wifi-signaal overal in huis optimaliseren.

1 logo NLE NLE Standaard Internet
100 Mb/s download
10 Mb/s upload
Eerste 9 maanden €29,95/maand
€ 32,45
per maand
Meer info

Snelste Kabel internet provider

Voor snelste kabel provider komen we al snel uit bij Ziggo. Wil je het allersnelste internet via de kabel? Kies dan voor 400 MB/s. Wanneer je internet van Ziggo afneemt over de kabel, krijg je er automatisch TV bij met gratis 25 (4 HD) zenders.

Wel betaal je naar verhouding veel voor dit abonnement per maand, na de kortingperiode. Omdat je voor glasvezel per jaar bijna even veel betaald, maar meer snelheid krijgt kun je overwegen te kiezen voor glasvezel als je niet perse TV wil kunnen kijken.

1 logo Ziggo Ziggo Internet Max
400 Mb/s download
40 Mb/s upload
Eerste 3 maanden €34,95/maand
€ 60,45
per maand
Meer info

Snelste Glasvezel internet provider

Voor het snelste van het sneltste internet kies je natuurlijk voor glasvezel internet van KPN. Met 500 Mb/s download- en 500 MB/s upload snelheid verloopt je internetverbinding soepeler dan ooit.

Zo stream je gemakkelijk 4K video's en audio en speel je online moeiteloos de zwaarste games. Of heb je liever de ultieme Netflix beleving? Met meerdere mensen tegelijk Netflix bingewatchen op verschillende apparaten is geen enkel probleem.

1 logo KPN KPN GLasvezel internet 500 Mbit/s
500 Mb/s download
500 Mb/s upload
Eerste 6 maanden voor €47,50/maand
€ 51,50
per maand
Meer info

Type verbinding en internetsnelheid

Hoe snel internet je thuis hebt wordt bepaald door het type internet dat je afneemt bij je provider – (A)DSL, kabel of glasvezel - je internetgedrag en enkele andere factoren.

ADSL

Met een (A)DSL verbinding loopt je aansluiting via de wijkcentrale naar je telefoonaansluiting in huis. Deze verbinding biedt een prima snelheid voor de lichte tot gemiddelde internetgebruiker. Bij (A)DSL ligt de upload snelheid lager dan de download snelheid, waardoor grote bestanden op internet zetten minder geschikt is en langer duurt.

Via een (A)DSL verbinding zijn snelheden haalbaar vari๋rend tot 100 Mbit/s. Afhankelijk van hoe ver de aansluiting thuis van de wijkcentrale ligt, wordt ook bepaald welke snelheid werkelijk haalbaar is. Anderzijds is ook bepalend of er thuis tegelijkertijd TV gekeken wordt. TV kijken en internetten is beide tegelijk mogelijk, maar je internetsnelheid neemt er wel door af.

Kabel

Met internet via de kabel maak je gebruik van het internetsignaal dat over de TV kabel wordt verzonden. Je kunt daarom naast internetten, ook TV kijken en bellen via dezelfde verbinding en op hetzelfde moment zonder daarbij aan snelheid te verliezen. De maximum snelheid via de kabel is ontzettend toegenomen en ligt rond de 300 Mbit/s.

Glasvezel

Glasvezel biedt als laatste de snelste internetverbinding en is razendsnel en stabiel met 500 Mb/s.

Verder spelen diverse factoren een rol die de internet snelheid kunnen be๏nvloeden, zoals de plaatsing van je modem, de kwaliteit van je UTP kabel, de hardware van je pc etc.

Tips voor het verbeteren van de kwaliteit van je internet verbinding

Wist je dat je extra prijsvoordeel krijgt wanneer je naast internet, ook TV en bellen afneemt in een alles-in-1 pakket? Extra gunstig is het combivoordeel van Telfort en KPN Compleet. Beide geven je € 5,- korting per maand wanneer je je alles-in-1 pakket combineert met een mobiele telefoon abonnement.

Tip #1 Het is raadzaam te beginnen met kijken of je router op een logische plek staat of hangt in huis. Je modem op een centrale plaats in huis zetten werkt namelijk het beste. Hang je modem niet op in de meterkast of de schuur of werk hem niet weg achter een muurtje.

Je modem verbergen in een aparte ruimte zorgt en namelijk voor dat er extra obstakels opgeworpen worden (muren en plafonds) die het wifi signaal verstoren. Wat de beste plek in je woning is, is een kwestie van verschillende open plekken uit te proberen en te kijken waar het signaal het sterkst en meest stabiel is.

Tip #2 Heb je last van traag internet thuis? Dan kan het helpen wanneer je van Wifi frequentie switcht. Met name in steden is de standaard wifi frequentie van 2,4 GHz overbelast. Verreweg de meeste apparaten communiceren via de 2,4 GHz frequentie. Dit leidt tot verstoringen en resulteert in een tragere en instabielere verbinding. Wellicht ben je ermee geholpen om je Wifi frequentie op 5 GHz te zetten. Dit kun je doen via je netwerkinstellingen.

Tip #3 Tot slot kun je naast het switchen van Wifi frequentie ook van kanaal veranderen op dezelfde frequentie. Wanneer teveel apparaten op hetzelfde kanaal zitten, resulteert dit ook sneller in storingen. Om de drukte van het netwerkverkeer in de buurt te omzeilen kun je op iedere router in huis een (ander) wifi kanaal instellen.

De 2,4 GHz frequentie kent 13 kanalen, waarvan 1,6 en 11 elkaar niet overlappen. De meeste apparaten staan standaard afgesteld op kanaal 6, wat het een druk kanaal maakt. Switchen naar een ander kanaal kan je helpen. De 5GHz frequentie heeft 19 kanalen.

Snelste internet en tv provider

Denk je bij TV ook aan lekker kunnen bingewatchen? Snel internet en TV zijn hiervoor de perfecte combinatie. Zo kun je altijd ongestoord een programma, serie of film kijken. Hoewel het haast niet voor te stellen is dat er niks te kijken valt met een pakket van minimaal 70 TV zenders, zou je met snel internet ook nog Netflix in huis kunnen nemen. Zo kom je zeker weten niet meer van de bank af!

Weet je welk type internetverbinding je op jouw adres kunt krijgen? Kijk dan hieronder wat de beste deals zijn voor snel internet & TV.

Snelste ADSL internet en televesie provider

Bij NLEx krijg je voor 9 maanden lang en 30 euro per maand snel 100 Mb/s ADSL internet en 70 (44 HD) TV zenders! De laatste 3 maanden van je jaarcontract betaal €10 meer. In totaal krijg je €90,- korting op je contract.

NLEx biedt je daarnaast interactieve TV van KPN, zodat je programma's kunt pauzeren als je even wat anders moet doen of verder wil spoelen tijdens reclames. Met ADSL internet van NLEx kun je uitbreiden naar maximaal 2 TV ontvangers, handig voor die extra TV in huis.

1 logo NLE NLEx Standaard Internet & TV
100 Mb/s download
70 Zenders (44 HD)
€ 39,95
per maand
Meer info

Snelste Kabel internet en tv provider

Bij Ziggo Internet Max en TV krijg je niet alleen super snel kabel internet, maar vooral zeer veel TV! Als je vindt dat het aanbod met 136 TV zender nog niet genoeg is, weet dan ook dat je bij dit pakket gratis Ziggo Sport en Ziggo Movies en Series (XL) zit inbegrepen. Daarnaast kijk je overal waar je wil. Is je plek voor de TV al ingenomen. Kijk dan op je tablet of smartphone via Ziggo's TV app.

Ben je verslaafd aan TV kijken en betaal je daar dan ook graag extra voor? Dit meest uitgebreide TV pakket is dan echt een aanrader. De eerste 3 maanden van de 12 betaal je €34,95, leuke meepakker van Ziggo.

1 logo Ziggo Ziggo Internet Max & TV
400 Mb/s download
136 Zenders (48 HD)
Eerste 3 maanden €34,95/maand
€ 81,50
per maand
Meer info

Snelste Glasvezel internet en tv provider

Als je je echt niet meer druk wil maken om snel internet en daarnaast veel TV wil kijken kies dan voor KPN glasvezel. 500 MB/s internetsnelheid biedt je meer dan genoeg om gezamenlijk te internetten en online gamen en TV te kijken. Je betaalt slechts een half jaar de volledige abonnementsprijs, het eerste half jaar krijg €10,- korting.

1 logo KPN KPN GLasvezel 500 Mbit/s & TV basis
500 Mb/s download
77 Zenders (47 HD)
Eerste 6 maanden voor €51,50/maand
€ 43,50
per maand
Meer info

Snelste Alles in 1 provider

Je wil graag weten wie het aller snelste Alles in 1 pakket levert? Dit pakket komt van Caiway. Met ongekend snel glasvezel internet van maar liefst 600 Mb/s kun je werkelijk zorgeloos internetten. Wie geen internetverbinding via Ziggo geleverd kan krijgen op zijn postcode, kan wellicht bij Caiway terecht.

Is Caiway geen optie op jouw adres? Kijk dan vooral even naar de andere deals die we hieronder voor je hebben klaargezet, zo wordt Alles in 1 kiezen een stuk makkelijker.

In de Alles in 1 paketten van verschillende providers zitten flinke prijsverschillen, afhankelijk van of je kiest voor ADSL, kabel of glasvezel. Wil je bij de provider van je keuze het voordeligst bellen, extreem veel TV kijken of razendsnel internet? Of ga je simpelweg voor de hoogste korting? Het kan allemaal met de snelste Alles in 1 paketten.

Snelste ADSL alles in 1 provider

Het goedkoopste en snelste ADSL alles in 1 pakket vindt je bij NLEx. Je krijgt maar liefst 100 Mb/s downloadsnelheid. Een prima snelheid om met meerderen in je huishouden tegelijk gebruik te maken van het internet of om een potje online te gamen. Daarnaast krijg je uren kijk plezier met 70 TV zenders, waarvan 44 in HD. Wil je vaak en veel kunnen bellen met de vaste telefoon?

Bij dit pakket van NLEx bel je het tegen het voordeligste tarief met vast bellen en betaal je niks extra voor je telefoonaansluiting. Kies je voor NLEx, dan krijg je de langst lopende korting op je contract: over 9 van de 12 maanden krijg je €10,- korting per maand! Daardoor kost dit hele pakket je zolang het contract loopt voor het grootste deel nog geen 30 euro per maand!

1 logo NLE NLEx Alles in 1
100 Mb/s download
70 Zenders (44 HD)
0,10 cent/min
Eerste 9 maanden €29,95/maand
€ 39,95
per maand
Meer info

Snelste Kabel alles in 1 provider

Wil je ้cht ongelimiteerd TV wil kunnen kijken? En met een ruime keuze uit HD zenders? Ga dan voor Alles in 1 Max van Ziggo als je maandelijkse budget het toelaat. Bij dit pakket kijk je namelijk naar maar liefst 136 TV zenders!

Je krijgt daarnaast razendsnel 400 Mb/s internet over de kabel. Meer dan genoeg om met meerdere apparaten tegelijk zwaar te streamen. Je belt zowel naar vaste als mobiele nummers voor 0,11 cent per minuut. Nu de eerste 3 maanden €47,45 korting en je betaalt geen aansluitkosten van €19,95!

1 logo Ziggo Ziggo Alles in 1 Max
400 Mb/s download
136 Zenders (48 HD)
0,11 cent/min
Eerste 3 maanden €34,95/maand
€ 82,50
per maand
Meer info

Snelste Glasvezel alles in 1 provider

Is alleen glasvezel snel genoeg voor je en is dit op jouw postcode leverbaar? Dan ben je bij KPN aan het juiste adres. Met 500 Mb/s haal je ongelofelijk snel internet in huis via het vertrouwde net werk van KPN. Met 77 TV zenders waarvan 47 in HD kwaliteit doe je jezelf niet tekort. En als dat nog niet genoeg is, kies je leuke films via KPN's video on demand. De looptijd van een contract bij dit abonnement is 12 maanden en het eerste half jaar €10,- korting!

1 logo KPN KPN Alles in 1 500 Mbit/s Glasvezel
500 Mb/s download
77 Zenders (47 HD)
0,12 cent/min
Eerste 6 maanden voor €52,50/maand
€ 62,50
per maand
Meer info

Twijfel je of het snelste internet al dan niet bij je past? Zijn kwaliteit en/of prijs minstens zo belangrijk? Kijk dan verder. We hebben namelijk ook een top drie selectie van de beste internet provider en goedkoopste internet provider.

 
 
U bent hier  :Home arrow Snelste