Wil je overstappen van internet provider, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Dat begrijpen wij. Er zijn zoveel mogelijkheden dat het soms moeilijk te bepalen is wat de beste internet provider voor jou is. Daarnaast veranderen providers hun aanbod geregeld. Het is daarom altijd de moeite waard om te kijken of jouw pakket nog aansluit bij je wensen en of je niet ergens anders sneller en/of goedkoper internet kunt krijgen.

Hoe vergelijk ik internet providers?

Bij ons kun je op twee manieren gemakkelijk internet providers vergelijken. Namelijk met de persoonlijke advies tool, of door zelf te vergelijken met behulp van onze vergelijker. Wil jij in één oogopslag zien wat de beste internet provider is? Dan raden wij aan om de persoonlijke advies tool te gebruiken. Wij houden rekening met de snelheid, beschikbaarheid op jouw adres en de prijs. Vervolgens tonen we de beste internet provider en bijpassende abonnementen.

Maak je liever gebruik van onze vergelijker? Dan kun je het beste de volgende stappen doorlopen om tot de beste internet provider te komen.

Stap 1. Doe de postcodecheck

Vul je postcode en huisnummer in de vergelijker in. Je adres bepaalt namelijk in grote mate welke internetsnelheid je kunt ontvangen. Op dit moment zijn er drie verschillende soorten internetverbindingen; ADSL, kabel en glasvezel. ADSl is het oudste type verbinding en ook meestal de goedkoopste en landelijk bijna overal beschikbaar. Kabel is vaak wat duurder en wordt landelijk alleen door Ziggo aangeboden. De derde optie: glasvezel is nog niet in heel Nederland beschikbaar. Daarom is het verstandig om je postcode in te vullen, dan kunnen wij meteen laten zien of glasvezel al voor jou beschikbaar is.

Postcodecheck


Stap 2. Bepaal het type internet abonnement

Maak naast de internetsnelheid een keuze in het type internet abonnement. Je hebt de keuze uit:

  • Alleen internet
  • Internet en TV
  • Internet en bellen
  • Internet, bellen en TV (Alles in 1)

Stap 3. Bepaal welke snelheid je nodig hebt

Geef in onze vergelijker aan welke snelheid je wil ontvangen. Je kunt met de filter een snelheid van minimaal 0 Mb/s tot minimaal 500 Mb/s aangeven. Maar welke snelheid past nou bij jou? Bekijk onderstaande tabel om te zien wat het beste aansluit bij jouw internetgebruik.

ADSL biedt momenteel snelheden tot 200 Mb/s. Kabel levert tot 500 Mb/s en sinds kort ook in sommige gebieden al 1 Gb. Glasvezel haalt een snelheid van 750 Mb/s. Het voordeel van glasvezel is dat je dezelfde down- als uploadsnelheid hebt. Bij ADSL en kabel ligt de uploadsnelheid vaak een stuk lager dan de downloadsnelheid, meestal is de uploadsnelheid 10% van de downloadsnelheid.

SnelheidAantal personen geschiktActiviteiten
20Mb/s2 personenE-mailen, browsen en YouTube video’s
40Mb/s2+ personenBrowsen, YouTube in hoge kwaliteit, met meerdere mensen tegelijk
100Mb/s4 personenMet een gezin tegelijk internetten
150Mb/s5+ personenToekomstbestendig, Video’s in 4K en veel WiFi-apparaten
300Mb/s of meerMeerdere zware gebruikersAlles kan! Online gaming, streaming, 4K TV op meerdere apparaten


De beste internet provider kiezen

Heb je de stappen doorlopen? Dan toont de vergelijker alle providers die internet abonnementen aanbieden die aansluiten bij jouw wensen. We tonen je de inhoud van het internet abonnement, en de prijs. De goedkoopste provider staat bovenaan in de vergelijker. Vervolgens is het aan jou om de beste internet provider voor jou te kiezen!